GeriSeyahat Gece hayatı ile ünlü şehirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Gece hayatı ile ünlü şehirler

Gece hayatı ile ünlü şehirler

Benzersiz canlı müzik performansları eşliğinde keyifli bir akşam ya da sabahın ilk ışıklarına kadar dans... Tercihiniz hangisi olursa olsun Avrupa'nın gece hayatı ile ünlü şehirleri, sizi bekliyor.

AMSTERDAM

Gece hayatı ile ünlü şehirler

Akşamüstü saatlerinde sessizleşen Amsterdam sokakları akşamları ve geceleri çok canlı hale gelir. Dam Meydanı’nın hemen arkasında yer alan Red Light District olarak anılan bölge bütün turistlerin uğrak noktasıdır. Restoranlar, kafeler ile çevrili bu bölge, gece hayatının da merkezidir. Kulüp, kafe ve sinemalarıyla bilinen diğer bölge ise Rembrandtplein’dir. Sugar Factory, Melkweg ve Paradiso rock müzikten rap’e, pop’tan dünya müziklerine kadar farklı seçenekte canlı müzik programı sunan yerlerdir. Amsterdam tam anlamıyla bir parti şehri olarak bilinir. Rembrandtplein ve Leidseplein kulüpleri ile ünlüdür.

Gidello ekibinden Amsterdam önerileri için tıklayın

PRAG

Gece hayatı ile ünlü şehirler

Prag gece hayatı bakımından çok çeşitli alternatifler sunan bir şehir. Sadece bir gece yürüyüşüne de, dans etmek isteyene de, gece kulübünde sabahlamak isteyene de geniş seçenekler sunar. Şehir merkezinde yer alan ve sadece Prag’da değil, Orta Avrupa’da en büyük kulüplerden biri olan Karlovy Lazne Kulübü, 5 katlı bir mekan... Lavka, Bombay, M1 Lounge gibi gece hayatı bakımından ünlü mekanların çoğu, yine şehir merkezinde yer almaktadır. Prag ziyaretinizde Çek biralarının çok ünlü olduğunu da unutmayın.

BARCELONA

Gece hayatı ile ünlü şehirler

Barcelona gece hayatı, Londra ya da Berlin gece hayatının sahip olduğu çeşitliliği taşımaz. Onun yerine, şehrin farklı semtlerinde akan bir gece hayatı vardır. Şehrin en merkezi ve turistik yeri olan Las Ramblas geceleri de tapas restoranları, sokak artistleri ile canlılığını korumaktadır. Gothic Quarter olarak bilinen bölgede, daha otantik lokal mekanları bulmak mümkündür. Daha az turistik ve biraz daha sofistike olan El Born Bölgesi kafe ve barları ile öne çıkmaktadır. Eixample, Gracia, Poble Sec gece hayatının renkli olduğu diğer bölgelerdir. Port Olympic ise özellikle yaz aylarında dans mekanları, lounge barları ile sabaha kadar süren lüks bir eğlence imkanı sunar. Barcelona’da gece mekanları için yaş sınırı genelde 18 olup; Port Olympic için 21’dir.

BERLİN

Gece hayatı ile ünlü şehirler

Berlin’in Londra ile birlikte, Avrupa’nın en renkli gece hayatına sahip iki şehirden biri olmasının nedeni Berlin Duvarı’nın yıkılması, Doğu ve Batı Almanya’nın birleşmesine bağlanabilir. Duvarın hemen yıkılmasının ardından, özgürlüğün kazanılması hissi kulüplere yansımıştır. Kökenlerini o dönemden alan kulüp kültürü, yetişkinlerin Disneyland’ı olarak tanımlanan Berlin gece hayatının da temelini oluşturur. Sisyphos, Salon zur Wilden Renate, Kitkat, Chalet eğlence mekanlarının en ünlüleridir.

LONDRA

Gece hayatı ile ünlü şehirler

Londra’nın heyecan verici gece hayatı birbirinden farklı alternatifler ve sürprizler içerir. Ministry of Sound, Fabric ve Heaven en büyük ve en bilinen kulüplerdir. Bunun dışında büyüleyici bir açık hava mekanına sahip Egg London, en iyi dans mekanlarından Electric Brixton, demir yolu kemerinin altına kurulmuş Cargo da Londra’nın farklı gece hayatının sadece birkaç adresinden biridir.

BUDAPEŞTE

Gece hayatı ile ünlü şehirler

Caz barları, açık hava müzik lounge’ları, dans kulüpleri ile Budapeşte, sabaha kadar devam eden bir gece hayatına sahiptir. Geniş kulüp çeşitliliği ve fiyatların yüksek olmaması Avrupalıların gece hayatı için Budapeşte’yi tercih etmesinde önemli bir etkendir. Marionett, 360 Bar, BarCraft, Ötkert, Minyon gece hayatında bilinen adreslerdendir.

BUDVA / KARADAĞ

Gece hayatı ile ünlü şehirler


Vizesiz oluşu, 2500 yıllık tarihi ve ekonomik fiyatlarıyla son yılların gözdesi Budva / Karadağ, yaz boyu hareketli gecelere de ev sahipliği yapıyor. Özellikle Temmuz ayında düzenlenen ve Sea Dance Festival ile gençlerin akınına uğrayan Budva, ekonomik, yakın ve eğlence dolu bir kaçamak arayanlar için tercih edilebilecek şehirlerden.

Budva önerileri ve Sea Dance Festivali Gidello'da

gidello.com Tarafından hazırlanmıştır.

False