Geç olmadan sigarayı bırakın

Güncelleme Tarihi:

Geç olmadan sigarayı bırakın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 11:30

Geç olmadan sigarayı bırakın

Haberin Devamı

ÇUKUROVA Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Kuleci, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Her yıl dünyada 4 milyondan fazla Türkiye'de ise 100 binin üzerinde kişinin sigaraya bağlı rahatsızlıklardan hayatını kaybettiğini belirten

Kuleci "Sigara ve tütün kullanımı başta kalp damar hastalıkları olmak üzere solunum sistemi, akciğer, dudak, gırtlak, meme, mide yumurtalık, testis kanserleri gibi son derece ciddi rahatsızlıklara neden oluyor" dedi.

Sigara içenlerin ölüm oranlarının içmeyenlere göre 15-20 kat fazla olduğuna dikkati çeken Kuleci, sigara kullanan kişilerin sadece kendilerini değil kullanmayanları da ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya bıraktığını söyledi. Sağlık Bakanlığı ve devlet kurumlarının son yıllarda tütün ve tütün ürünlerinin kullanılmaması ve bırakılması yönünde son derece olumlu çalışmaları olduğunu anlatan Kuleci, 171 Sigarayı Bırakma Hattı'nın da bu hizmetlerden biri olduğunu kaydetti.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!