Gebzeli iş adamları Aselsan'ı gezdi

Güncelleme Tarihi:

Gebzeli iş adamları Aselsanı gezdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 15:51

Gebzeli iş adamları Aselsan'ı gezdi

Haberin Devamı

Mesut IŞIK-Büşra KAYA/GEBZE(Kocaeli), (DHA) - ASELSAN kapılarını Gebzeli iş adamlarına açtı. İş adamları, Aselsan'da silah, kontrol, deniz, hava savunma, uydu teknolojileri ve anti-drone sistemleri hakkında bilgilendirildi. Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Aselsan'ın yaptığı projelerde yer almak istediklerini söyledi.

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan 43 firmanın temsilcisi, Aselsan Yönetim Kurulu Üyesi olan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün'ün davetlisi olarak Aselsan'ı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Aselsan görevlileri tarafından karşılanan Nail Çiler, Vahit Yıldırım ve 43 kişilik heyete ilk olarak kurumun çalışmaları hakkında bilgi verildi. Aselsan'ın tanıtımı için hazırlanan film izletildi. Heyet ardından tesisin üretim alanlarını gezdi. Silah, kontrol, deniz, hava savunma, uydu teknolojileri ve anti-drone sistemleri hakkında bilgilendirilen heyet, merak ettikleri sorulara yanıtlar aldı.

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün, "Aselsan'da, Gebze Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve Gebze Ticaret Odası Başkanı öncülüğünde Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmaların bir kısmının yer aldığı bir teknik gezi düzenledik. Aselsan ülkemizin gözbebeği. Teknolojimizin, savunma sanayimizin omurgası. Birçok alanda faaliyet gösteriyor. Birçok alt yükleniciyle, KOBİ'lerle, irili ufaklı birçok şirketle çalışıyor. Ürünleri hem yerli ihtiyaçları karşılarken aynı zamanda da ihraçta ediyor. Borsa İstanbul'da ilk 10 içerisinde yer alan güzide bir firmamız. Tabi ki bu bir teknik gezinin ötesinde bizim umudumuz ve ümidimiz Aselsan'ın KOBİ'lerle yaptığı işbirliklerini Gebze bölgesinde faaliyet gösteren firmalarla birlikte daha da zenginleştirmek. Çünkü Gebze'nin üretim kapasitesi, kabiliyeti, yetkinliği, makine farkı, insan gücü hakikaten çok fazla. Ülkenin ihracatının yüzde 10'a yakın bölümü Gebze bölgesinde gerçekleşiyor. Dolayısıyla bugünkü ziyaretin uzun soluklu iş birlikteliklerinin olabilmesini ümit ediyoruz" dedi.

Nail Çiler, Aselsan'ın yaptığı projelerde yer almak istediklerini belirterek, "Bu bir teknik gezi oldu ama teknik gezinin sonucunda şu çıktı ortaya; KOBİ'lerle iş birliği ve güç birliği yapmak istiyorsak ekonominin lokomotifi olan, sanayinin kalbi olan Gebze'de muhakkak birkaç proje yapmamız gerek diye düşünüyorum. Aselsan'ın yaptığı bir takım projelerde yer almak istiyoruz. Bizim birkaç üyemiz de buraya yan sanayi olarak hizmet ediyormuş. Hatta milyon dolarlardan konuşuldu. Bu beni gerçekten mutlu etti. Çünkü biz Türkiye ekonomisine yön veren bir bölgedeyiz. 72 ilin toplamından fazla vergi veriyoruz. Bizim bölgemizde 13 tane OSB var" diye konuştu.

Vahit Yıldırım ise şöyle konuştu:
"Bugün bir örneği yaşıyoruz biz. Türkiye'de kurumlar doğru çalışırsa nasıl sinerji yaratılacağını gördük. Tabi Kocaeli üzerinden baktığımızda üniversitesi ile, organize sanayi bölgeleri ile, odaları ile çok uyum içerisinde çalışan bir bölgedeyiz. Her zaman söylediğim bir şey var. Türkiye Cumhuriyeti'nde Kocaeli'nin hiçbir konuda şikayet etmeye ya da birilerini bekleme şansı yok. Çünkü Kocaeli'nde her şey var. Özellikle hem sanayi, hem üniversite bu anlamda işbirliği çok güzel olan şeyler yapıyor. Biz Gebze Organize Sanayi Bölgesi olarak Türkiye ihracatının yüzde 4,5'ini yapan 1 milyar dolar bir hacmi olan bir organize sanayi bölgesiyiz. Özellikle yine Türkiye'de yıllardan beri söylenen sanayi üniversite işbirliğini biz şu anda Gebze Teknik Üniversitesi ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi üzerinde bir rol model oluşturuyoruz. Bunun da örneklerini kısa süre içerisinde göreceğiz"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!