Gebze'de engelli öğrenciler için Duyu Park

Güncelleme Tarihi:

Gebzede engelli öğrenciler için Duyu Park
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 11:41

Gebze'de engelli öğrenciler için Duyu Park

Haberin Devamı

GEBZE(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin Gebze Yumrukaya Özel Eğitim Merkezi ve Gebze Özel Eğitim Merkezi öğrencileri için özel olarak yaptırdığı Duyu Park hizmete girdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, Gebze Yumrukaya Özel Eğitim Merkezi ve Gebze Özel Eğitim Merkezi'nin bahçelerine öğrencilerin bulundukları özel duruma hitap eder şekilde tasarlayarak yaptırdığı "Duyu Park" hizmete girdi. Duyu Park'ta, engelli oyun grubu atlama parkurları, macera parkuru, duyu parkuru, hobi bahçeleri, basketbol sahası, fitness aletleri, ahşap atölye, pergola ve kameriyeler yer aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu programa katılırken, engelli öğrencilerin gösterisi büyük beğeni aldı. Gebze Yumrukaya Özel Eğitim Merkezi Müdürü Şehnaz Özçam yaptığı konuşmada, "Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizlere ve çocuklarımıza çok özel bir eğitim parkı kazandırdılar" dedi. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ise, "Çok anlamlı bir parkın açılışını yapıyoruz. Bu proje için başkanımıza teşekkür ediyorum. Tesislerimize ve insanımıza ruh verecek bir proje hayata geçti. Yaptığımız her işte eğitim camiasına önder oluyorsunuz. Sizlere ve ekibinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Özel çocuklarımızın kullanacağı bu alanı en güzel şekilde yapan ekibime siz vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Büyükşehir olarak çok güçlü bir ekip olduk. Karar verdiğimiz an istediğimizi yapabiliyoruz. Özellikle Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ile bunu çok güzel gerçekleştirebiliyoruz" dedi. Şeyh Edebali’nin "İnsanı yücelt ki devlet yücelsin" sözünü hatırlatan Karaosmanoğlu, "İnsanı yüceltmek hepimizin görevidir. Bu nedenle engelli olan özel çocuklarımız rabbimizin bize emanetidir. Farklı dünyaları ve hayalleri var onların. Hayata farklı bakıyorlar. Rabbimizin cilvesidir. Onlar bizim için çok değerlidir. Bunu da ortaya koyduğumuz bu projeyle ortaya koyuyoruz. İnşallah daha güzellerini yapacağız. Bu okulumuzun imkanlarını daha da artıracağız. Bu güzel eserin ortaya çıkmasında, ihtiyacı belirleyen okul müdürümüze, okul aile birliğine ve derneğimize sizler adına teşekkür ediyorum. Hizmetlerin artarak devam edeceğini de belirtmek istiyorum. Millet olarak kendimize değer vereceğiz" diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da parkta bulunan parkurları geçerken, parkta çocukları izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!