Gebze Devlet Hastanesi'nde yeni hizmet

Güncelleme Tarihi:

Gebze Devlet Hastanesinde yeni hizmet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 16:05

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, “4.5 sene konuşmadık, dedikodu yapmadık, ona buna laf yetiştirmedik. Sadece hizmet için koştuk” dedi.

Gül, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile katıldığı Gebze Devlet Hastanesi yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, hastanenin temelinin 14 yıl önce atıldığını söyledi.

Daha önceki yıllarda bir iş yapılmaya başlandığında yapımının 5-10, hatta 30 yıl sürdüğünü kaydeden Gül, “Bir ülkede istikrar ve güven olduğunda ve ne yapacağını bilen iktidar olduğunda kalan yarım işler bitirilir” diye konuştu.

Türkiye'nin her yerinde yarım kalmış işleri bitirdiklerini, bir yandan da yeni projeler başlattıklarını ifade eden Gül'ün konuşması sırasında “O gün gelecek Abdullah Gül gülecek” pankartı açılması üzerine “Ben hizmetten bahsediyorum, siz Çankaya'dan bahsediyorsunuz. Size de hak veriyorum. Çünkü bir haksızlık, yakışmayan işler yapıldığında milletimiz onu görüyor ve unutmuyor” dedi.

“Yuh” sloganları atılması üzerine Gül, uyarıda bulunarak, “Yuh demeyin. Bize yakışmaz. Cevabınızı gün gelir o gün verirsiniz. Bize yuh çekmek, ona buna laf atmak yakışmaz” şeklinde konuştu.

“EN BÜYÜK HİZMETİ SAĞLIK VE EĞİTİMDE YAPTIK”

En büyük hizmeti sağlık ve eğitim sektöründe yaptıklarını, hastaneleri birleştirdiklerini, ilaç kuyruklarını azalttıklarını söyleyen Gül, tıp fakültesi hastanelerinden de halkın sevksiz yararlanabildiğini belirtti.

Gül, “Sağlıkta, eğitimde devrim bu. 4 bine yakın yeni okul, 108 bin yeni derslik açtık. Bütün okullara 406 bin bilgisayar aldık. 180 bin yeni öğretmen tayin ettik. Hükümet halka hizmet için vardır. 4.5 sene konuşmadık, dedikodu yapmadık, ona buna laf yetiştirmedik. Sadece hizmet için koştuk. Halkın karşısına da elimiz boş çıkmıyoruz. Sepetimiz heybemiz dolu geliyoruz” dedi.

Önceki Hükümet'in “kendine çare olacak dermanı” bile bulunmadığını öne süren Gül, “Kendi dertlerine dermanı yoktu ki milletin dertlerini çözsünler. Toplantı bile yapamazlardı. Biz seçimi kazandık her hafta toplantı yaptık ve her hafta bir meseleyi çözen hükümet olduk” görüşünü kaydetti.

Enflasyonu tek haneli rakamlara indirdiklerine dikkat çeken Gül, 80 milyar dolar olan milli gelirin 400 milyar dolara çıktığını söyledi. Gül, “Faizler yüzde 65'ten yüzde 13'lere düştü. Burada 'ne oldu' demeyin. Bakın bir puanlık faiz 2 milyar dolara mal oluyor” diye konuştu.

“CEZAYI MİLLET KESECEK”

Abdullah Gül, Türkiye'nin demokratik ve açık bir ülke olduğunu, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde de halkın televizyon ve gazetelerden her şeyi öğrendiğini ifade etti.

Bir vatandaşın cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde TBMM Genel Kurulunun fotoğrafının yer aldığı gazeteyi göstermesi üzerine Gül, “İşte gazetelerde o resim çıktı. TBMM'de seçim yapılırken yarısı dolu yarısı boş. 22 Temmuzda siz oyunuzu kullanmazsanız cezası var, onlar oyunu kullanmazsa, gelmezse cezası yok mu? Var. Onun cezasını da millet kesecek.” dedi.

ÇEVRE VE ORMAN BAKANI PEPE

Gül ile Gebze Devlet Hastanesinin yeni hizmet binasının açılış törenine katılan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 4.5 seneyi aşkın iktidarı dönemine 10 yılları sığdırdığını, bu hizmetleri büyük bir şevkle, istekle gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bunun en iyi örneklerinden birinin açılışı yapılacak hastane binası olduğunu ifade eden Pepe, hastanenin temelinin 1993 yılında atıldığını, AK Parti gelene kadar hastanenin ancak yüzde 40'ının tamamlandığını söyledi. Pepe, “Biz çok kısa süre içinde hastaneyi bitirdik. Sadece bu hastaneyi değil, Kocaeli'ne 10 tane hastane kazandırdık. AK Parti iktidarında artık yılın değil, günün hesabı yapılıyor” dedi.

Yeşil kartlıya, SSK'lıya, BAĞ-KUR'luya emekli sandığı mensubuna birinci sınıf vatandaş muamelesi yapmayı siyasetlerinin merkezine oturttuklarını söyleyen Bakan Pepe, “Şeyh Edebali'nin dediği gibi 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin'. Bu düsturu siyasetimizin vazgeçilmez ilkesi haline getirdik. Onun için sadece binalar yapmadık, sadece binaların içini en modern cihazlarla donatmadık, yollar, toplu konutlar, okullar yaptık. Ama en önemlisi milletimizin gönlüne giden yolları yaptık” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gül ile Pepe, 50 bin 997 metre karesi kapalı, 113 bin 696 metre kare alan üzerine kurulan, 310 yataklı Gebze Devlet Hastanesi yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

47 milyon YTL'ye mal olan hastanede 111 tek kişilik, 78 çift kişilik oda, 12 ameliyathane yoğun bakım üniteleri ve diyaliz ünitesi bulunuyor.

Gül ve Pepe daha sonra Eskihisar köprülü kavşağının açılışını da yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!