Gebelere eğitim

Güncelleme Tarihi:

Gebelere eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 15:27

Adana'da Gebe Eğitim Merkezi'nde eğitimlerini başarıyla tamamlayan anne adaylarına sertifikaları verildi.

Haberin Devamı

Anne adaylarını doğuma hazırlamak için Adana Kamu Hastanesinde hizmet veren Gebe Eğitim Merkezi'nin sertifika töreni, Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Törene, Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Sefa Yapıcı, hastane yöneticileri ve aileler katıldı.

Kamu Hastanesi'nde ücretsiz pilates ve nefes egzersizleri
Gebe Eğitim Merkezi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, "Gebe Bilgilendirme Sınıflarında anne adayları duygusal ve bedensel yönden bilinçli bir şekilde doğuma hazırlanıyorlar. Eğitimlerde plates-nefes egzersizleri, masaj teknikleri, anne sütünün önemi, emzirme, masaj teknikleri ve bebek bakımı gibi konularda bilgilendirmeler yapılıyor. Anlaşılacağı gibi bu eğitimler, gebeyi doğuma hazırladığı gibi doğum korkusunu azaltıp normal doğumun tercih edilmesini de arttırıyor” dedi.
Katılımcılara 700. eğitim sertifikalarını vermekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Arıkan, "Eğitimimize katılan 700 gebe adayından yaklaşık yüzde 90'ı normal doğum, yüzde 10'u ise tıbbi zorunluluk gerekçesiyle sezaryen olduğunu belirledik. Bu rakamlar, hastanelerimize başvuran gebe adaylarının normal doğumu tercih ettiğini göstermektedir. Bizim de istediğimiz tüm doğumların normal doğum olmasıdır. Çünkü sezaryen gerekli olmadığı durumda uygulanırsa hem anneye hem de bebeğe zararlar verebilir. Bunun yanı sıra aile bütçesini de olumsuz etkilemektedir” ifadelerini kullandı.

Kalacak yeri olmayana konforlu 'Anne Oteli' hizmeti
Beraberindeki heyetle hastanede bulunan Anne Oteli'ni de gezen Arıkan, 'misafir anne uygulaması' olarak adlandırılan sistemin, bazı bölgelerde olumsuz hava şartları veya sosyal sebeplerle doğum esnasında hastaneye ulaşmakta zorluk çeken gebe adayları veya anne ve bebeğin sağlık durumu uygun hale getirilene kadar özel odalarda ücretsiz olarak misafir edilmesi şeklinde bir hizmet olduğunu söyleyerek, "Bu otelin hem anne hem de bebek sağlığı açısından çok önemli bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Daha önce hastane bahçesinde veya akrabalarında kalan anne adaylarımız zor durumda kalıyorlardı. Fakat şimdi neredeyse 5 yıldız konforunda hastanemizin otelinde ücretsiz konaklama imkanına sahipler. Otelimiz hizmete girdiği andan itibaren 20 hastamızı 140 gün misafir etmişiz. Önceliğimiz hastalarımızın sağlığı ve huzurudur. Onların memnuniyeti de bizim motivasyon amacımızdır” diye konuştu.

Haberin Devamı


Gebe Eğitim Sınıfı'nın ve Gebe Oteli'nin gelişimine katkı sağlayan yönetici ve sağlık personellerine teşekkür eden Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, bu hizmetlerin önemli bir çalışma olduğunu belirtti. Toplantı, katılımcılara belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!