GE Ventures, Endüstri Denetim Hizmetlerini İleri Seviyeye Taşımak İçin Veri Tabanlı Bir Şirket Kuruyor

Güncelleme Tarihi:

GE Ventures, Endüstri Denetim Hizmetlerini İleri Seviyeye Taşımak İçin Veri Tabanlı Bir Şirket Kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 17:41

GE Ventures, GE'nin düzenlediği Minds + Machines Avrupa etkinliğinde petrol ve gaz, ulaşım ve enerji endüstrilerine gelişmiş denetim hizmetleri sunmak üzere öngörüye dayalı veri analitiği, robot bilimi ve yapay zekayı kullanacak yeni şirketi Avitas Systems'ın kurduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Yavaş ve maliyetli olabilen rutin denetimler, yüksek risk taşıyan görevlerin sıklıkla insanlar tarafından gerçekleştirilmesini gerektiriyor. Bu işlemlerde veriler manuel olarak toplanarak işlenirken, analizler haftalar sürebiliyor. Robot bilimi sayesinde yüksek risk taşıyan görevleri azaltan Avitas Systems, veri otomasyonu yoluyla denetim süreçlerini daha güvenli ve verimli hale getiriyor, maliyetlerde %25'e varan bir azalma sağlıyor. Düzenli zaman aralıkları yerine öngörülen riske göre denetim gerçekleştiren Avitas Systems, varlıkların ömrünü uzatmayı da sağlayabiliyor.

Avitas Systems, varlıkları denetlemek için kullanılan çok çeşitli sensörler ile kara ve hava bazlı otonom ve yarı otonom robotlar geliştirmek üzere GE Küresel Araştırma merkezinin yanı sıra drone ve robot teknolojisi alanındaki pazar liderleri ile ortaklıklar kuruyor. GE'nin Endüstriyel İnternete yönelik Predix platformunda çalışan Avitas Systems çözümü, denetim verilerini analiz ediyor, düzenleyici ve hava gibi harici veri kaynaklarını entegre ediyor, kusurları otomatik olarak tanımlıyor ve optimum denetim ve bakım planları sunuyor. Çeşitli kaynaklardaki verileri birleştirebilen sistem, daha kapsamlı içgörüler sağlamak üzere bu veriler arasındaki ilişkileri bağımsız şekilde analiz edebiliyor ve arıza tespitini daha akıllı ve doğru hale getirmek için kullanıcı geribildirimlerinden faydalanıyor.

Müşteriler, özelleştirilmiş paneller ve raporlar içeren denetim platformu yoluyla denetim verilerine gerçek zamanlı olarak erişebiliyor. Platform ayrıca, müşterilerin verilerini her türlü konumda izlemesini sağlamak için 7 gün 24 saat canlı uyarılar iletebiliyor.

Plansız varlık arızaları petrol ve gaz endüstrisi için çok önemli bir sorun ve operatörlere milyonlarca dolara mal olabiliyor. Avitas Systems, denetimlerin verimliliğini artırmayı sağlayıp arıza süresini azaltarak ve güvenliği artırarak kurumların önemli maliyetlerden kaçınmasını sağlıyor.

Yeni şirket, GE'nin Küresel Araştırma Merkezi ve Petrol ve Gaz iş kolunun hava denetim teknolojisi ve sistemleri alanındaki uzmanlığından ve GE Ventures'in ticari inkübasyon liderliğinden faydalanıyor. Avitas Systems, çeşitli GE iş kollarına ve müşterilerine hizmet sunmak üzere inovasyon ve verimli sonuçlar sağlayan; küresel bilgi, teknoloji ve araç alışverişi platformu GE Store'un uzmanlığından yararlanıyor.

 

Haberin Devamı

Sponsorlu içerik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!