GE, Endüstriyel İnternet Olanaklarını Genişletiyor

Güncelleme Tarihi:

GE, Endüstriyel İnternet Olanaklarını Genişletiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 12:05

BP, Exelon, NEC Corporation, Port of Los Angeles, Teledyne Controls ve UCSF ile yapılan anlaşmalar yoluyla Predix kullanımı artıyor

Haberin Devamı

GE, San Francisco’da düzenlediği dünyadan binlerce profesyonelin katıldığı Minds + Machines konferansında Endüstriyel İnternet işletim sistemi olan Predix'in daha fazla kullanılmasını sağlamak üzere yeni ürünleri, satın alma işlemlerini ve iş ortağı programlarını duyurdu. Platform geliştirmeleri, satın alma işlemleri ve yeni yazılım firmaları partner programı, toplu Predix teknolojisini tamamlayarak endüstriyel şirketlerin kurum içi verimlilik sağlamak üzere stratejik dijital dönüşüme imza atmasını kolaylaştırıyor. 2016 yılında GE'nin yazılım çözümleri portföyü siparişleri, yüzde 25'lik bir büyümeyle 7 milyar doları aştı ve GE'yi dünyadaki en hızlı büyüyen dijital endüstriyel şirket haline getirdi.

PREDIX, UÇTAN BULUTA DOĞRU GENİŞLİYOR
GE, platformun kapılarını bu yılın başında küresel müşterilere açtığından beri 19 binden fazla yazılım geliştirici Predix üzerinde çalışıyor. GE yıl sonuna kadar platform üzerinde çalışan yazılım geliştiricilerinin sayısının 20 bine ulaşmasını bekliyor. GE, ekosistemin bu büyüyen segmentine ve halihazırda Predix'i kullanan yüzlerce endüstriyel işletmeye hizmet sunmak için Predix'i operatörlerin, iş analistlerinin ve teknik olmayan rollerde çalışan diğer kullanıcıların kullanımına açmak üzere tasarlanan yeni yazılımlardan ve uygulamalardan oluşan bir ürün grubu çıkarıyor.
Bu yeni sürüm, dünyanın endüstriyel altyapısını oluşturan milyarlarca fiziksel varlığın sanal örneklerini kapsayan dijital ikizin Predix uygulamaları ve araç kitleri yoluyla ölçeklendirilmesine ve platformun geliştirilmesine odaklanacak. Sürüm ayrıca, GE'nin endüstriyel müşteri tabanını oluşturan yazılım mühendislerine daha iyi araçlar sağlayarak geliştirici kitlesini büyütmeyi ve bulutu uca ya da makinelere doğru genişletmeyi amaçlıyor.

PREDIX SYSTEM™ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
GE, endüstriyel altyapı ve operasyonların her adımına görünürlük, kontrol ve analitik içgörü kazandırmak ve her türlü bir makineyi zeki bir varlık haline getirmek üzere tasarlanmış Predix System™ yazılım mimarisini ve hizmetlerini görücüye çıkardı. Bu yeni bileşen serisi; sensörler ve denetleyicilerden, ağ geçitleri, özel sunucular ve buluta kadar çok çeşitli işletim sistemleri, cihazlar ve biçim katsayılarında çalışabiliyor. Bu sayede Predix'i Endüstriyel İnternet için dağıtımlı bir sistem ve eksiksiz bir "katman-bulut" platformu haline getiriyor.
Bu strateji, GE'nin uçtan uca bilişime olan yaklaşımını destekleyerek GE'nin Endüstriyel İnternet Kontrol Sistemi (IICS) ürününün bir bileşeni olan Field Agent gibi diğer GE cihazlarını içeriyor. Endüstriyel İnternet Kontrol Sistemi (IICS), binlerce makineyi hızlı, güvenli ve güvenilir bir şekilde buluta bağlayarak standart bir kontrol sistemine göre 100 kat daha yüksek bir hesaplama gücüyle uçtan uca bilişim noktasına ulaşıyor.
GE, platformda yapılan güncellemelere ek olarak, müşterilerin Endüstriyel İnternet'in gücünden faydalanmasını sağlamak üzere tasarlanan yeni Predix temelli çözümler de sunuyor:

• GE Enerji Bağlantıları, elektrik şebekesine GE'nin Varlık Performans Yönetimi yazılımının bakım optimizasyonu faydalarını genişleten Dijital Trafo ürününü sundu. Şebekedeki kesintiler nedeniyle üretilen elektriğin yüzde sekizi, hedeflenen müşteriye hiçbir şekilde ulaşamıyor. GE'nin Dijital Trafo (Digital Substation) çözümü, elektrik şebekelerinin kritik öğesinin güvenilirliğini artırmak ve varlıkların toplam kullanımını optimize etmek üzere geliştirilmiştir.

• GE Sağlık; derin öğrenme, işbirliği ve analitik alanlarındaki önemli ortaklıklar dahil olmak üzere Sağlık bulutundaki ortaklıkları genişletiyor. Bulut destekli hasta sonuçları, klinik geri bildirimin dönüşümsel radyoloji yolları ile bağlantılı hale gelmesini sağlıyor.

• GE Petrol ve Gaz, operatörlerin korozyonla ilgili riskleri yönetmesine, çalışma süresini artırmasına ve toplam operasyon maliyetini en aza indirmesine yardım etmek üzere sürekli denetim verileri ve bulut tabanlı boru koşulları analizleri sağlayan yeni bir Varlık Performans Yönetimi (APM) çözümü Predictive Corrosion Management'ı piyasaya sürdü. Predictive Corrosion Management, "dijital denetim" sağlamak üzere GE'nin Rightrax PM ultrasonik sensörlerini Predix işletim sistemiyle birleştiriyor.

• GE Enerji; enerji santralleri için Dijital Santral yazılımının yeni sürümünü piyasaya sürdü. Bu sürüm, müşterilerin plansız arıza süresini %5'e kadar; yanlış pozitif alarmları %75'e kadar ve operasyon ile bakım maliyetlerini %25'e kadar düşürmesini sağlamak üzere yeni araçlar içeriyor. Bu sürüm, aynı zamanda elektrik üreticilerine doğru ve zamanında santral işletme kapasitesi bilgileri sağlayan bir yazılım içeriyor; enerji satıcıları ise bu bilgileri daha fazla gelir elde etmek üzere kullanabiliyor.

• GE Yenilenebilir Enerji, dünya genelindeki Hidroelektrik müşterilerine santralin yaşam döngüsü boyunca varlıklarını maksimum ölçüde kullanmalarında yardımcı olmak üzere tasarlanan yazılım ve donanım çözümlerini bir arada sunan Dijital Hidroelektrik Santrali çözümünü piyasaya sürdü. Dijital Hidroelektrik Santrali; elektrik üretimi güvenilirliği, verimliliği, sanal güvenliği ve kârlılığını artırarak GE'nin Dijital Rüzgar Santrali, Gaz için Dijital Enerji Santrali ve Buhar için Dijital Enerji Santrali çözümlerini tamamlıyor. Bu çözüm, bakım maliyetlerini yüzde 10'a kadar azaltmayı, santral kullanılabilirliğini yüzde 1'e kadar yükseltmeyi ve gelirleri yüzde 3'e kadar artırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı


GE Blog
’u ziyaret etmek için http://geturkiyeblog.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


Sponsorlu İçerik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!