GE Additive Almanya'da Bir Müşteri Deneyimi Merkezi Kuruyor

Güncelleme Tarihi:

GE Additive Almanyada Bir Müşteri Deneyimi Merkezi Kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 16:19

GE'nin Münih'teki Küresel Araştırma Merkezinin bir bölümü olacak Merkez, Avrupa'da katmanlı üretimi hızlandıracak

Haberin Devamı

GE, katmanlı imalat kullanımını hızlandırmak amacıyla dünya genelinde hayata geçirilmesi planlanan GE Additive merkezlerinin ilkini Münih, Almanya'da bir "Müşteri Deneyimi Merkezi" kurarak hayata geçirdi.

Bu merkez, mevcut ve potansiyel müşterilerin katmanlı üretim yoluyla bileşen tasarlama ve üretme sürecini ilk elden deneyimlemesini sağlayacak.  Aralarında katmanlı tasarım ve üretim alanında uzmanlaşmış teknisyenler ve mühendislerin bulunduğu yaklaşık 50 GE Additive çalışanı merkezin işletilmesinde görev alacak.

Yaklaşık 15 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen merkez, GE'nin Münih'te bulunan Küresel Araştırma Merkezinin (KAM) bir bölümü olacak. Merkezin bu yılın sonuna kadar faaliyetlerine başlaması bekleniyor.  GE'nin çoğunluk hisselerine sahip olduğu lider katmanlı üretim sağlayıcıları olan Almanya’dan Concept Laser ve İsveç’ten Arcam EBM tarafından üretilen 10 katmanlı imalat makinesi kurulacak.

Haberin Devamı

GE'nin Münih merkezi, Arcam ve Concept Laser tesislerindeki müşteri eğitim ve destek merkezlerine ek olarak faaliyet gösterecek.  Arcam ve Concept Laser tesisleri gibi Münih merkezi de kritik yedek parçalar için bir dağıtım merkezi olacak.

Yeni Münih tesisinden ve Lichtenfels'te bulunan Concept Laser genel merkezinin devam eden genişletme faaliyetlerinden de anlaşılacağı üzere, GE Additive küresel altyapısını güçlendirmeye devam ediyor.

Münih'teki müşteri merkezinde üretim makineleri, GE'nin bulut tabanlı işletim platformu olan Predix ile desteklenecek. Böylece endüstri ölçeğinde analitik ve GE Edge cihazlarının gücünden faydalanılarak gerçek zamanlı izleme ve kontrol sağlanabilecek.  Müşteriler, tesiste katmanlı tasarım, makine operasyonları ve desteği kapsayan uygulamalı bir eğitim ve bilgilendirmeden faydalanacak.

Almanya’da açılan merkezi diğerleri takip edecek
GE Additive Başkan Yardımcısı Mohammad Ehteshami'ye bağlı olarak çalışan GE Additive Müşteri Deneyimi Merkezleri Genel Müdürü Robert Griggs şu açıklamalarda bulundu: "Müşteri deneyimi merkezleri konsepti, GE Additive'in katmanlı teknolojiyi dünya genelindeki üreticilere tanıtma ve benimsetme stratejisinin vazgeçilmez bir bölümünü oluşturuyor.  Bu yılın sonuna doğru müjdelemeyi umduğumuz GE'nin ikinci Müşteri Deneyimi Merkezini diğer pek çok merkez izleyecek."

Haberin Devamı

Ayrıca Müşteri Deneyimi Merkezi, çeşitli üniversitelerde katmanlı mühendislik alanında eğitim gören yeteneklere de erişim sahibi olacak.

Katmanlı imalat, bir bilgisayar destekli tasarım (CAD) yazılımı ile dijital bir tasarım oluşturulmasını ve enerji kaynağı olarak lazer veya elektron ışınını kullanarak bu tasarımın katman katman oluşturulmasını kapsıyor. Katmanlı bileşenler, daha az kaynaklama ve makine işlemi gerektirdiği için geleneksel olarak döküm yoluyla üretilen parçalardan daha hafif ve daha sağlam oluyor. Katmanlı parçalar en baştan itibaren "geliştirildikleri" için çok daha az miktarda artık üretiyor. Geleneksel üretim sınırlamalarından bağımsız olan katmanlı imalat, mühendislerin tasarım olanaklarını çarpıcı düzeyde artırıyor.

GE Blog içerikleri için http://geturkiyeblog.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sponsorlu İçerik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!