Gazipaşa'da Atatürk anıldı

Güncelleme Tarihi:

Gazipaşada Atatürk anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2017 17:34

Gazipaşa'da Atatürk anıldı

Haberin Devamı

 

Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA) - GAZİPAŞA İlçesi'nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yıldönümünde anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Adil Çelik, Cumhuriyet Savcısı Erdal Düven, Jandarma Komutanı Binbaşı Levent Elmas, İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören, Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Anma töreni daha sonra Belediye Kültür Merkezi'nde devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş'ın konuşmasının ardından 10 Kasım dolayısıyla düzenlenen şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Özel Gazipaşa Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan programda, Cumhuriyetin ilanı, Atatürk'ün hayatı, savaşlar anlatıldı. Öğrenciler vals ve zeybek gösterileri sundu, 'Yiğidim Aslanım' ile 'Selanik Türküsü Çalın Davulları' türkülerini seslendirildi. Atatürk'ün Hayatı slâytlarla gösterilirken, salonun dört bir köşesinde bulunan öğrenciler bir bir ayağa kalkarak Mustafa Kemal'i anlattı. Tören, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının bulunduğu 'Minnetle Anıyoruz' yazılı pankartın açılması ve 'Senden Daha Güzel' şarkısının söylenmesinin ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!