Gazipaşa HEM'de yıl sonu sergisi

Güncelleme Tarihi:

Gazipaşa HEMde yıl sonu sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2018 16:24

Gazipaşa HEM'de yıl sonu sergisi

Haberin Devamı

 

Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA) - ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesi Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nün 2017-2018 yılı yılsonu sergisi törenle açıldı.

Gazipaşa HEM'in Belediye Fuar Alanı'nda düzenlenen yıl sonu sergi açılışına Kaymakam Nurullah Kaya'nın eşi Sümeyra Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel, Belediye Başkan vekili Mustafa Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Açılış öncesi sahne alan minik kursiyerler saz ve keman gösterisi sundu. Yetişkinler folklor ekibi halk oyunları oynadı. İşaret dili kursu alan öğrenciler, müzikleri işaret diliyle çevirdi. Açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilen sergide kursiyerlerin yaptıkları çalışmalar incelendi.

Gazipaşa HEM Müdür vekili Yaşar Yavuz, "Bu yıl 216 kursta 4 bin 61 kursiyere eğitim verildi. Açık lisede 1200 öğrenci eğitim görmektedir. Açık ortaokulda 32 kayıtlı öğrencimiz bulunmaktadır. Lise mezunu olup, üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik açtığımız kurslarda 83 öğrenci bulunmaktadır. Okuma- yazma seferberliği kapsamında 21 kurs açılmış olup, 58 öğrenciye okuma- yazma öğretilmiştir. Yaz tatilinde okul öğrencilerine yönelik müzik, yabancı dil kursları açmaktayız" dedi.

Ebru Türel, "Bütün yıl boyunca yapılan el emeği göz nuru ürünlerimizi sergide görmenin mutluluğunu yaşadık. Biz Antalya'da 2005 yılında Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (ASMEK) kurduk. Bugüne kadar ASMEK'te 223 bin kişiye eğitim verdik. Biz bu projeyi Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz protokolle beraber yürütmekteyiz. Burada Büyükşehir Belediyesi'nin maddi imkanlarını, binalarını ve diğer imkanlarını kullanırken Halk Eğitim'in de öğretmenlerini kullanmaktayız. Şu anda son açılacak 3 merkezimizle birlikte toplam binamızın sayısı 30'a ulaştı. Onlardan birisi de Gazipaşa'da yer alıyor. Açılıştan sonra ASMEK binamızı inceleyerek, son hazırlıklara bakacağım. Tabii ki burada Halk Eğitim'de yer alan kurslarımız devam edecek. Ancak bir yandan da ASMEK kurslarımız devam etmiş olacak. Yeni açılacak ASMEK binamızdan da en iyi şekilde yararlanmanızı diliyorum" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş da "7'den 70'e ilçemizin tamamına hitap eden bir kurumuz. İlçemizde 38 eğitim öğretim kurumunda toplam 9 bin 620 öğrenci ve 860 öğretmenle örgün eğitime devam ediyoruz. Sadece eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgilenmiyoruz. Eğitim öğretim çağını bitirmiş öğrencilerimiz ve vatandaşımızı Halk Eğitim Merkezi'mizde kurslara katılarak tabiri caizse ölene kadar eğitim veriyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!