Gaziosmanpaşa’da 5 katlı bina yan yattı

Güncelleme Tarihi:

Gaziosmanpaşa’da 5 katlı bina yan yattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2015 01:40

GAZİOSMANPAŞA’da 5 katlı bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle yan yattı. Olayda, herhangi can kaybı yaşanmazken bina tahliye edildi. Binanın yan yatmasının sebebinin metro inşaatı olduğu iddia edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise sorunun nedeninin belli olmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Gaziosmanpaşa, Karadeniz Mahallesi'nde bulunan 5 katlı bina, saat 03.00 sıralarında büyük bir gürültüyle yan yattı.

Gaziosmanpaşa’da 5 katlı bina yan yattı

Bu arada apartman önünde park halindeki bir otomobil de çökme nedeniyle oluşan çukura düştü.

Gaziosmanpaşa’da 5 katlı bina yan yattı

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Apartman sakinleri olay üzerine hemen binayı terk etti. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

METRO ÇALIŞMALARI NEDEN OLDU İDDİASI
Yan yatan binada oturan Fatih Kavak, görevlilerin 23.00 sıralarında gelerek inceleme yaptıklarını belirterek, "Sıkıntı olmadığını söylediler. Oturabilirsiniz dediler. Onlar gittikten sonra 03.00 gibi komşulardan çığlıklar yükseldi. Araba çukura girdi. Metro çalışmasından dolayı oldu. Çünkü daha öncede çöküntüler oluştu burada. Mecidiyeköy 'e giden metro çalışması var. Bu mahallenin altından geçiyor. 35 metre alttan geçiyor dediler ama yeni gelen arkadaşlar 15 metre alttan geçiyor dedi. Ne zaman çökecek ne zaman öleceğiz onu bekliyorduk açıkçası" diye konuştu.

Gaziosmanpaşa’da 5 katlı bina yan yattı


POLİS SOKAĞI ARAÇ VE YAYA GEÇİŞİNE KAPATTI

Polis, yan yatan apartmanın çevresindeki binaları tahliye ettikten sonra sokağı araç ve yaya girişine kapattı. İtfaiye apartman ve çevresinde incelemelerde bulundu. İGDAŞ ve BEDAŞ ekipleri de çevredeki elektrik ve doğalgaz akışını kesti.

Haberin Devamı

Gaziosmanpaşa’da 5 katlı bina yan yattı


ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Gece saatlerinde meydana gelen olayın ardından evlerini terk etmek zorunda kalan bazı aileler, sokakta gözyaşlarına boğuldu. Ekiplerin çalışmaları devam ederken, mahalle sakinlerinin bekleyişi de sürüyor.


ÖNCE ÇATLAKLAR OLUŞTU İDDİASI

Yan yatan binada olaydan önce çatlaklar oluştuğunu öne süren apartman sakini Türkan Karakaya, "Bekçiye haber verip, bütün yetkilileri aradım. Yetkililere tek tek gösterdim. Burada çatlak var diyorum. Bana ’yok’ diyorlar. Sonra gittik içeri, çoluk çocuk uyudu hepsi. Benim uykum gelmedi. Gece saat 03.00 gibi aşağı indim. Bir bakayım istedim. Bir indim ki bina kabarıyor. Sonra herkesi tek tek kaldırdım. Çok şükür canımıza bir şey olmadı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gaziosmanpaşa’da 5 katlı bina yan yattı

POLİS BİNAYA YAKLAŞTIRMIYOR

Evlerini tahliye eden apartman sakinlerinin dışarıdaki bekleyişi sürüyor. Polis ekipleri herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için vatandaşları yan yatan binanın çevresine yaklaştırmıyor.

Öte yandan sabah saatlerinde olay yerine gelen ve mühendis olduğu öğrenilen bir kişi ile yan yatan binada oturan apartman sakinleri arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik, polis ve mahallelinin araya girmesiyle sona erdi.

Gaziosmanpaşa’da 5 katlı bina yan yattı

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI
Binanın yan yatmasıyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaptı. Açıklamada, "13.06.2015 günü saat 03:00 civarında, Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro tünel çalışmaları esnasında; Gaziosmanpaşa ilçesi, Karadeniz mahallesi, 1175. sokakta bir bina hasar görmüştür. Tedbir amacıyla söz konusu bina ve çevresindeki 4 binanın sakinleri tahliye edilmiş, bölgede gerekli emniyet tedbirleri alınmış, vatandaşlar mağdur edilmeden can ve mal güvenliği sağlanmıştır. Proje öncesinde tünel alt kotunu kapsayacak şekilde yapılan sondajlara göre, bölge zemininin kumlu ve siltli yapıya sahip olduğu görülmüş, tespit edilen su kuyuları doldurulmuştur. Bölge tünel imalatlarında bu tip zemin koşulları için üretilen en güveniler inşa aracı olan ve tüm dünyaca kabul gören TBM tünel açma makineleri kullanılmaktadır. Ayrıca, inşaat sürecinde etki alanındaki binalarda, olası hareketlerin tespitine yönelik jeoteknik ölçüm ve değerlendirmeler sürekli yapılmaktadır. Metro etki alanındaki tüm binaların ise, inşaat başlamadan önce uzman kuruluş ve akademisyenler tarafından mevcut durumları tespit edilmiştir. Yapılan tespitlere ve alınan tüm tedbirlere rağmen, bu aşamada, sebebi belirlenemeyen anomaliden kaynaklanan hasar, teknik olarak incelenmektedir. Çalışmalara teknik araştırmalardan sonra ortaya konacak önlemler çerçevesinde devam edilecektir. Nihai durum akademik teknik rapor neticesinde paylaşılacaktır" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!