Gazino kundakçılarına müebbet hapis

Güncelleme Tarihi:

Gazino kundakçılarına müebbet hapis
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2013 00:00

Ankara’da alacak meselesi yüzünden bir gazinoyu ateşe veren ve kulüpte bekçi olarak çalışan bir kişinin ölümüne neden olan 3 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel tarafından hazırlanan iddianame, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, sanıklar Abdulhamit Ö, Coşkun T. ve Orhan P’nin 19 Ağustos 2012’de aralarında alacak meselesi olduğunu öne sürdükleri Polat E’ye ait Çankırı Caddesi’ndeki gazinoyu benzin dökerek yaktıkları ifade edildi. Yangında gazinoda bulunan bekçi Abdullah E’nin hayatını kaybettiğinin kaydedildiği iddianamede, müşteki beyanlarıyla tanık anlatımlarının yanı sıra itfaiye raporu, Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nün uzmanlık raporu, maktulün yangın sonucu öldüğünü belirten otopsi raporu ve MOBESE kayıtları delil olarak yer aldı.

ÖNCE TEHDİT ETTİLER

Sanıkların gazinoyu yakmadan önce gazinonun sahibi Polat E’yi “kulübü yakmakla” tehdit ettiği anlatılan iddianamede, sanıkların eylemlerini birlikte tasarladıkları ve gerçekleştirdikleri anlatıldı. 5237 sayılı TCK’nın 37/1. maddesinin “Suçun kanuni tanımında yer alan fiili birlikte gerçekleştiren kişilerden her biri fail olarak sorumlu olur” hükmünü getirdiği belirtilen iddianamede, sanıkların eylemlerinin de bu kapsamda değerlendirilmesi istendi. Sanıkların söz konusu gazinonun eski ortaklarından oldukları da belirtilen iddianamede, “gazinoda sürekli bir bekçinin bulunduğunu bilebilecek durumda oldukları ve maktul Abdullah E’nin ölebileceğini öngörmelerine rağmen olası kasıt altında yangın suretiyle kasten öldürme suçunu işledikleri” vurgulandı.

Haberin Devamı

SAKLAYANA DA CEZA

İddianamede, sanıklar Abdulhamit Ö, Coşkun T. ve Orhan P’nin “yangın suretiyle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” ve “mala zarar verme” suçlarından da 3 yıldan 18 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi. İddianamede ayrıca sanıkların eylemlerini bildiği halde, onları ofisinde sakladığı öne sürülen sanık Ramazan G’nin de “suçluyu kayırma” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Dava, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!