Gazinin madalyasını eşi aldı

Güncelleme Tarihi:

Gazinin madalyasını eşi aldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 12:52

Gazinin madalyasını eşi aldı

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da 19 Eylül Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Isparta Valisi Şehmus Günaydın, gazileri ziyaretinde 28 yıl önce vefat eden Kore gazisi Himmet Gelir'in madalyasını eşi Ayşe Geder'e takdim etti.

Isparta'da Gaziler Günü programı 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda yapıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Temsilcisi Ahmet Yaşar Ayyıldız, "Savaş meydanlarında canını ortaya koyarak, aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günüdür. Bu gün, gazi olmanın gurur ve kıvancını büyük bir coşkuyla yaşıyoruz. 19 Eylül, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür. Birinci Dünya Savaşı ve sonrasında, emperyalist devletler dört bir yanından işgal edilerek, bin yıllık Türk varlığını sona erdirmek istemişlerdir. Bu vatanın evlatları Irak'ta, Çanakkale'de, Kafkaslar'da, Filistin ve Gazze'de tüm cephelerde kahramanca çarpışarak, düşmana bu fırsatı hiçbir zaman vermemişlerdir" dedi.

Karaağaç Mahallesi'ndeki Garnizon Şehitliği ziyaret edildikten sonra Gülistanmahallesi Asri Mezarlık'ta bulunan muharip gazilerin kabirleri ziyaret edildi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi, ardından da Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi ziyaret edildi.

Vali Şehmus Günaydın, dernek binasının daha uygun ve kullanışlı yerlere aşınması gerektiğini vurguladı. Günaydın, "Bizler her zaman için sizlerle bir arada olmayı, sizleri dinlemeyi, sizlere elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar katkı vermeyi hedef seçtik. En büyük hedeflerimizden biri, ülkemizin, milletimizin bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin yakınlarını, yine bu uğruda kahramanlık göstererek gazilik mertebesine gelmiş arkadaşlarımızı her zaman desteklemek, sizlere katkı vermek, sizlerin yanında olmak bizler için çok anlamlıdır. Bizler için çok değerli ve önemlisiniz. Biz de her fırsatta imkan buldukça sizleri ziyaret ediyoruz, evlerinize misafir oluyoruz, derneklerinize geliyoruz" diye konuştu.

Vali Günaydın, burada 14 Haziran 1989 tarihinde vefat eden Kore gazisi Himmet Gelir'in madalyasını Ayşe Geder'e takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!