Gaziemirli engellilere ağız ve diş sağlığı hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Gaziemirli engellilere ağız ve diş sağlığı hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 12:36

Gaziemirli engellilere ağız ve diş sağlığı hizmeti

Haberin Devamı

GAZİEMİR Belediyesi, Gaziemir Kent Konseyi, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi işbirliği ile Gaziemir'de yaşayan engelli vatandaşlara ağız ve diş sağlığı bakımı ve tedavisi yapıldı.
Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ertuğrul Sabah ve ekibinin gönüllü olarak yürüttüğü muayene ve tedavi çalışmaları üç gün sürdü. Gaziemir Belediyesi hizmet binasında düzenlenen ağız ve diş sağlığı bakımı ve tedavisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ağız ve diş sağlığı bakımı ve tedavisi yaptırmak isteyen engelli vatandaşlar, belediyenin özel donanımlı aracıyla evlerinden alındı, tedavinin ardından tekrar evlerine bırakıldı.
Ailelerden ve yetişkin ise hastanın kendisinden izin alınarak gerçekleştirilen muayeneden sonra, diş hekimi tarafından hastaya ve ailelere çocuklarının diş problemleri ile ilgili bilgi verildi. Tedavisi yapılan hastalara öneri ve yönlendirmelerde de bulunuldu. Tüm hastalara doğru diş fırçalama tekniği, ağız, diş bakımı ve sağlığı eğitimi verildi. Muayenesi ve tedavisi yapılan çocuklara ise diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!