Gaziemir’e Adalet ve Üç Fidan Parkı

Güncelleme Tarihi:

Gaziemir’e Adalet ve Üç Fidan Parkı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2017 10:23

Gaziemir’e Adalet ve Üç Fidan Parkı

Haberin Devamı

GAZİEMİR Belediyesi yeni yaptığı parklara 'Adalet' ve 'Üç Fidan' ismini verdi. İnşaat alanlarındaki zeytin ağaçlarının taşınmasıyla oluşturulan 8 bin metrekarelik Adalet Parkı’na Adalet Heykeli dikilecek. Üç Fidan Parkı’nda Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın heykeli yer alacak.

Bölge halkının yaşam koşullarını ve dönemin şartlarını dikkate alarak tematik parklar oluşturan Gaziemir Belediyesi, kente kazandırdığı iki yeni parkta da özel tema işledi. Gaziemir Belediyesi Irmak Mahallesi’nde yapımını tamamladığı ve üç bölümden oluşan 4 bin metrekarelik parka 'Üç Fidan' ismini verdi. Parka, 'Üç Fidan' olarak hafızalarda yer edinen ve parka ismini veren devrim şehitleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın heykelleri dikilecek. Yürüyüş yolları, yeşil alan, oyun alanlarının yer aldığı park bölge halkının hizmetine sunuldu.

8 BİN METREKARELİK ADALET PARKI

Gaziemir Belediyesi, Sevgi Mahallesi’nde yapımına devam ettiği 8 bin metrekarelik parka ise Adalet Parkı adını verdi. Taş duvarlarla basamaklandırılan ve tesfiyesi yapılan alana zeytin ağaçları taşındı. Zeytin ağaçlarının ikinci yaşam şansı bulduğu parktaki mevcut ahlat ağaçları da aşılanarak armut ağacına çevrildi. Ağaçların ve yeşil alanlarının sulanması için damla sulama sistemi kuruldu. Yürüyüş yolları, oturma ve oyun gruplarının da yer alacağı parkın tamamlanmasıyla vatandaşın kullanımına sunulacak. Tematik parka ‘taşıdığı kılıcıyla gücü, elindeki terazisiyle de adaleti temsil eden’ Adalet Tanrıçası’nın heykeli dikilecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!