Gaziemir'de orkestra ile Cumhuriyet coşusu

Güncelleme Tarihi:

Gaziemirde orkestra ile Cumhuriyet coşusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 12:18

Gaziemir'de orkestra ile Cumhuriyet coşusu

Haberin Devamı

İZMİR'in Gaziemir ilçesinde Cumhuriyet kortejiyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Atatürk’ün Halka Seslenişi ve Büyük Türkiye Orkestrası’nın özel konseri ile devam etti.

Gaziemirli Türk bayrakları, Atatürk görselleri ve meşalelerle Türkan Saylan Caddesi’nden Festival Alanı’na yürüdü. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un eşi birsen Şenol ile birlikte yürüdüğü korteje, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, kadın ve gençlik kolları üyeleri, meclis üyeleri, STK ve dernek temsilcileri, muhtarlar, kursiyerler ve binlerce Gaziemirli katıldı. Özel kutlama programında tek yürek olan vatandaşlar, “Cumhuriyetin bekçisiyiz" diye haykırdı.

Festival Alanı’nda devam eden kutlama programında Mustafa Kemal Atatürk üç boyutlu video tekniğiyle halka seslendi. Atatürk’ü halka sesleniş konuşmasını dikkatle izleyen Gaziemirliler hüzün ve coşkuyu bir arada yaşadı. Daha sonra sahne alan Büyük Türkiye Orkestrası, Gaziemir’deki 94. yıl coşkusunu zirveye taşıdı. Anadolu’nun dört bir yanından ezgiler seslendiren Büyük Türkiye Orkestrası’na Gaziemir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu da danslarıyla eşlik etti. Belediyenin şampiyon dansçıları da gösterileriyle alkış aldı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!