Gaziantep'te ülkücüler Hocalı'yı unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte ülkücüler Hocalıyı unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 09:50

Gaziantep'te ülkücüler Hocalı'yı unutmadı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Ülkü Ocakları, 1992 yılında Ermeniler tarafından Azerbaycan’ın Hocalı Kasabasında yapılan katliamda yaşamını yitirenleri andı.

Kendirci Kültür Merkezi’nde açılan sergide Hocalı'da yaşanan zulüm hatırlatıldı. Bebek Kurbanov ve Ilgar İmamverdiyev'in konuşmacı olarak katıldığı anma töreninin açılışını yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Fuat Yozbatıran, "Bu zulme bütün dünya sussa da Türk Milletinin asil evlatları haksızlık karşısında susmayacak ve her daim Hakk'ı haykıracaktır" dedi.

Mehmet Fuat Yozbatıran, Hocalı'nın yüzyılın en büyük soykırım ve katliamı olduğunu belirterek, "Hocalı katliamının 25'inci yıl dönümündeyiz. 26 Şubat 1992 tarihi Azerbaycan ve Türk dünyası için en acı günlerden biri olmasının yanı sıra insanlık tarihi için de kara bir lekedir. İnsanlıktan nasibini almamış Ermeniler, 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan o kara gecede bölgedeki Sovyetlerin desteğiyle Hocalı kasabasında, 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı olmak üzere 613 kişiyi katletti" diye konuştu.

Yaşananların birer vahşet ve zulüm olduğunun altını çizen Yozbatıran, şöyle devam etti:

"Ne ortaçağda ne de çok uzağımızdaydı. Yakın bir tarihte ve bütün insanlığın gözleri önünde yaşanmıştı o kara gece, insanlığın o yüzkarası. Arkasına Rus desteğini alan Ermeni ordusu, dağlık Karabağ’ı işgal ederek Hocalı’da yaşayan çoğu silahsız kadın ve çocuklardan oluşan yüzlerce insanı vahşice yok etti o gece. İnsanların derilerini soyarak, hamile kadınların karnını yararak, çocukların cesetleriyle oyun oynayarak… Yüzlerce insan, o gece hunharca, barbarca öldürüldü. Hiç kimsenin aklına gelmeyecek işkence yöntemleri bu insanların üzerinde denendi. Hiçbir suçları yoktu sadece Türk olmalarıydı, gözü dönmüş katiller tarafından hunharca katledilmelerinin tek sebebi. Evet, bütün günahları Türk olmaktı. Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ Bölgesindeki Hocalı köyünde 26 Şubat 1992 yılında yaşanan katliam uluslararası camianın suç olarak kabul ettiği soykırım ve insanlığa karşı suçlar kapsamındaki tanımlamalarla birebir örtüşmektedir."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!