Gaziantep'te "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" paneli

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte Toplumsal Cinsiyet Eşitliği paneli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 11:32

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te İnsan Hakları Kurallarının Desteklenmesi ve Kadın Hakları Projesi kapsamında "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" paneli düzenlendi.

Bir otelde gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan proje koordinatörü Ekin Bozkurt Şener, proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Aile içi şiddet ve töre cinayetlerinin önlenmesi için kamuoyunda farkındalığın arttırılması konusunda bilgi veren Şener, insan haklarının incelenmesi ve ihlallere yönelik başvuru süreçlerinde standartların geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Proje direktörü Barış Yüncüler de 2 yıl sürecek proje kapsamında illerdeki İnsan Hakları Kurulları üyelerine, farklı hedef gruplarına ve kanaat önderlerine insan hakları ve kadın haklarına yönelik özel eğitimler verildiğini kaydetti. Yüncüler, "Kamuoyunun dikkatini çekmek için uzun ve kısa metraj filmler hazırlanıyor, tematik alanlarda çeşitli yarışmalar düzenleniyor, çizgi filmler yayınlanıyor ve geniş çaplı bir medya kampanyasıyla çalışmaların etkin olarak duyurulması sağlanıyor" dedi.

Haberin Devamı

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen panelde, "Kadının insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği, "Kadına karşı şiddette polis uygulamaları", "Toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında kadınların adalete erişimi" konularında sunumlar yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!