Gaziantep'te Suriye Çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte Suriye Çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 10:18

Gaziantep'te Suriye Çalıştayı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- İYİLİK Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İyilikder) tarafından Gaziantep’te Suriye Çalıştayı düzenlendi.

Bülbülzade Vakfı Davut Özgül Konferans Salonu'nda yapılan çalıştaya Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Zekeriya Şengöz ve kurul üyeleri, Koordinasyon Kurulu Başkanı Turgay Aldemir ve kurul üyeleri, İyilikder Başkanı İbrahim Bahar, şube başkanları ve İyilikder gönüllüsü 200 kişi katıldı. Kuran okunmasıyla başlayan çalıştayın açılışında konuşan Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer, çalıştayın bölge için çok önemli olduğunu kaydetti. Kaçmazer, şunlar söyledi:

"Suriye’deki savaşın başladığı ilk günden bu yana İyilikder olarak özellikle sınır bölgesinde çok ciddi çabalar oraya koyduk. Yapmış olduğumuz yardımların yanında Suriyeli kardeşlerimizin acılarını acımız, dertlerini dertlerimiz bilmemiz dolayısıyla ortak bir geleceği inşa ediyoruz. Bu savaşın bu kadar süreceğini ve bize yansımasının bu boyutta olacağını tahmin edemedik. Ancak bu 6 yıllık sürede bizler gece gündüz demeden Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmayı kendimize bir ilke edindik. O ezilmişlerin, yardıma ihtiyacı olanların yaptıkları dualar bizi 15 Temmuz'dan korudu ve yolumuza devam ediyoruz. Bize düşen tarihi sorumluluklar var. Bizler bu coğrafyada adaletin, merhametin, insanlığın yaşayacağı bir dünya inşa etmemiz gerektiğini biliyoruz. İyilikder olarak sorumluluklarımızı yerine getirirken yapmamız gerekirken yapamadığımız birçok şey olduğunu da biliyoruz. Bu çalıştay bu açıdan çok önemlidir."

Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Zekeriya Şengöz ise "6'ncı yılına giren Suriye meselesinde zor ve çetin bir imtihan veriliyor. Suriyeli kardeşlerimiz alınları ak, yüzleri ak Müslümanca bir duruş sergileyerek sorumluklarını yerine getiriyorlar. Bizler bu mücadeleye başından beri destek veriyoruz. Bu açıdan bu çalıştaya çok kıymet verdiğimizi bilmenizi isteriz. Her alanda Suriyeli kardeşlerimizle dayanışma içinde olarak yarının inşasını birlikte hedeflemekteyiz."

İyilikder Başkanı İbrahim Bahar da şöyle konuştu:

"İyilikder bizim 40 yıldır yaptığımız yardımları ve çalışmaları bir araya getirmek üzere kurduğumuz bir yardım kuruluşudur. Biz gerçekten 40 yıldır var olan bir hareketiz ve insanlara yardımlarımızı sürdürüyorduk. Bu çalışmalarımızı insana dönüştürerek yolumuza devam ediyoruz. Bizim asıl hedefimiz insanların zaruri ihtiyaçlarını gidermekle birlikte ruhlarını da doyurmaktır. İyilikder gönüllüleri olarak çeşitli illerden buraya gönüllü olarak geldiniz. Allah sizin varlığınızı iyiliklerinizle devam ettirsin. Bu çalıştay vesilesi ile hayır yolunda çalışmaya gayret edeceğiz. Bu toplantıya katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmalarının ardından Anadolu Platformu Koordinasyon Kurulu Başkanı Turgay Aldemir tarafından 'Göç Sorununa Yaklaşımımız' konulu sunum yapıldı. Sunumun ardından "İyilikder'in Suriye'ye Dönük Saha Çalışmaları" konulu panele düzenlendi.

Çalıştay, sonuç ve değerlendirmenin ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!