Gaziantep'te; Selamlık sohbetler

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte; Selamlık sohbetler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 11:26

Gaziantep'te; Selamlık sohbetler

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Selamlık Sohbetleri etkinlikleriyle önemli isimleri ağırlamaya devam ediyor.

Selamlık Sohbetleri kapsamında düzenlenen söyleşi programında bu ay hukukçu–yazar, televizyon programcısı ve sunucu Hayati İnanç konuk oldu. Etkinlikte, gerçek aşkın ne olduğu ve yapılması gerekenler anlatıldı. Serdar Tuncer kendine has yorumu ve üslubuyla birbirinden güzel şiirler okurken, zaman zaman esprileriyle de misafirleri güldürdü. Güler yüzü ve sempatik tavırlarıyla gönüllere giren Hayati İnanç, Divan Edebiyatı'ndan ilahi aşkla ilgili unutulmaz dizeler okudu.

Aşkla ilgili konulara değinen Tuncer, "Kişi sevdiğini anar andığını sever. Uyanır uyanmaz ilk kalbine ne düşüyorsa kişi onu sever" sözlerini aktardı. Mehmet Gazi'nin şiirini seslendiren Tuncer, Leyla ile Mecnun aşkını örnek vererek, "Leyla ve Mecnun’un kahramanı Leyla’nın babasıdır, eğer babası Leyla’yı Mecnun’a verseydi ne Leyla olurdu ne de Mecnun" sözleriyle özetledi.

Hayati İnanç da insanın üç türlü acıktığını ifade ederek, “Karnı acıkır yemek ile doyar, kafası acıkır bilgiyle dolar, kalbi acıkır aşk ile doyar" dedi.

Programın sonunda, Araban Kaymakamı Muhammed Usame Soysal tarafından Serdar Tuncer ve Hayati İnanç’a yöresel hediyeler verildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!