Gaziantep’te şehitler anıldı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep’te şehitler anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 11:50

Gaziantep’te şehitler anıldı

Haberin Devamı

Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP’te, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle şehitlikte tören düzenlendi.
Asri Mezarlık içerisinde bulunan şehitlikte düzenlenen törene; Vali Ali Yerlikaya, Ak Parti milletvekilleri Nejat Koçer ve Mehmet Erdoğan, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, bürokratlar, asker, polis, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Şehitlikteki anıta çelenk konulması ile başlayan tören, Valisi Ali Yerlikaya'nın şehitlik defterini imzalamasıyla devam etti. Vali Yerlikaya Şehitlik defterine, şöyle dedi:
"Bu toprakları bize vatan yapan kahraman şehitlerimiz. 18 Mart sabahında sizlere olan şükran duygularımızı ifade etmek üzere manevi huzurunuza gelmiş bulunuyoruz. Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yılını kutlarken sizleri bir kez daha minnetle anıyoruz. Vatan vazife bayrak uğruna en değerli varlıklarımız olan canlarınızı vererek, şahadet mertebesine ulaştınız. Bağımsızlığa olan aşılmaz tutkumuzu canımızdan üstün bildiğimiz vatan sevgimizi birlikte ve beraberliğimizin ölümsüzleşen simgeleri olan siz şehitlerimiz, gönüllerimizde sürekli yaşayacaksınız."
İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua okunan törende, askerler saygı atışı yaptı. Vali Yerilikaya ve protokol üyeleri şehit mezarlarını dolaşarak karanfil bıraktı, şehit yakınlarıyla sohbet etti. Yakınlarının Türk Bayraklarıyla donatılan mezarlarını ziyaret eden şehit yakınları ise duygulandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!