Gaziantep'te organ bağışı kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte organ bağışı kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 14:58

Gaziantep'te organ bağışı kampanyası

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Üniversitesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Organ Nakilleri Topluluğu tarafından Organ Bağış Haftası kapsamında organ bağışı kampanyası düzenlendi.

Etkinlikte; GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Gürsoy, GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Taner Gülşen organ bağışında bulundu. Rektör Gür ve kampanyaya katılanlar, GAÜN kampüsü çevresinde öğrenciler ile birlikte koşuya katılarak kampanyaya dikkat çekmek için balon uçurdu.

Rektör Prof. Dr. Ali Gür, organ bağış kampanyasını başlattıklarını ve kısa sürede bin tane bağışçı hedefi olduğunu belirterek, "Farkındalık çok önemli. Dünya coğrafyasında savaşlar var olduğu müddetçe aslında organlara en önemlisi de vicdana çok ihtiyaç var" dedi.

Toplumda farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler yaptıklarını kaydeden Organ Nakilleri Topluluğu Başkanı Deniz Saçlı ise insanların organ bağışı konusunda pek duyarlı olmadıklarını söyledi. Bu tür etkinliklerle öncelikle organ bağışıyla ilgili insanları bilinçlendirdiklerini ifade eden Deniz, Organ Bağış Haftası'nda rekora doğru koşarak, dört günden bu yana toplam 203 adet bağış topladıklarını hedeflerinin ise bin olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!