Gaziantep'te 'Olimpik gün' koşusu

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte Olimpik gün koşusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2013 13:26

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesince (TMOK) düzenlenen "Olimpik Gün" koşusunun Mersin ayağı, yürüyüş ve koşuyla başladı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ve öğrencilerinde yer aldığı grup, yürüyüş ve koşu için Barış Meydanı'nda toplandı. Sporcular ve katılımcılar daha sonra, "Spor barış ve kardeşliktir", "Sporda şiddete kırmızı kart", "İstanbul 2020" yazan dövizlerle Muğdat Cami kavşağına kadar yürüdükten sonra yeniden Barış Meydanı'na döndü.

Güzeloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürüyüşle olimpik kültüre dair tüm değerlerin yaşatılmaya çalışıldığını söyledi. Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapacak Mersin'de vatandaşların "Olimpik Gün" yürüyüşüyle biraraya geldiğini belirten Güzeloğlu, şunları kaydetti:
"Bu yürüyüşle sporun birleştirici, kaynaştırıcı ve kadeşliği pekiştirici özelliğini tüm dünyaya bir kez daha haykırdık. Mersin bir barış ve huzur kenti. Hoşgörü çerçevesinde herkesin birlikte yaşadığı Akdeniz'in bu özel kenti, dünyanın en nadide yerlerinden biri. Bu güzel kentimizde Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Şehrimiz bu organizasyonla üç kıtadan gelen herkesi kucaklayacak. 2020 Olipiyatları öncesindeki en önemli sınava Mersin olarak hazırız. "

Güzeloğlu, Mersin'in, sporda Türkiye'nin en güzel ve en güçlü altyapısına sahip olduğunu dile getirerek, Akdeniz Oyunları içerisinde en mükemmelini yapmanın gururu içerisinde olduklarını vurguladı.

Gaziantep'teki etkinlikler

Gaziantep'te ise Demokrasi Meydanı'nda toplanan sporcular, tarihi kaleye kadar koştu. Kalenin çevresindeki çim alanda dinlenen sporcular hatıra fotoğrafı çektirdi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Olimpik Gün"ün global bazda kutlanan bir sosyal hareket olduğunu belirtti. Programa her yaş grubundan katılımın olmasının kendileri mutlu ettiğini ifade eden Marangoz, "Gaziantep, olimpiyata büyük destek veriyor. İnanıyorum ki 2020 Olimpiyatları halkımızın da desteğiyle İstanbul'da yapılacak" dedi. Etkinliğin ardından katılımcılara sertifikaları verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!