Gaziantep'te öğrenciler sporda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte öğrenciler sporda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 10:26

Gaziantep'te öğrenciler sporda buluştu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürlüğü tarafından orta ve ortaokul düzeyindeki okullara yönelik düzenlenen 'Okulda Şenlik Var' projesi kapsamında öğrencilere çeşitli spor branşlarında etkinlik yaptırılıyor.

Proje kapsamında son 4 ay içerisinde 70 okulda 72 bin 560 öğrenciyi etkinlikte buluşturan Spor Şube Müdürlüğü, mini futbol, mini voleybol, mini atletizm, bocce, dart ve çocuk oyunlarında etkinlik düzenliyor. Öğrencilerin sportif aktivitelerle kendilerini daha zinde ve aktif olarak hayata hazırlamaları adına yapılan etkinlikler, öğrencilerin kabiliyetlerini de ortaya çıkarmasını sağlıyor. Öğrencilerin bedenen ve ruhen daha sağlıklı olması adına bu tür faaliyetlerin önemli olduğunu ifade eden yetkililer, bu tür projelerin her sene değişik okullarda iki kez yapıldığını aktardılar.

Genç nesilleri spor ile erken yaşta buluşturmak için yola çıktıklarını ifade eden yetkililer, özellikle kırsal bölgelerdeki okullarda futbol, voleybol, atletizm gibi sporları yapma imkanı bulamayan öğrencilere fırsat verildiğini dile getirdiler. Yetkililer, bu tür organizasyonların öğrencilerin gizli yeteneklerini ortaya koyma fırsatı verdiğini, sportif faaliyet ile ilişkili olan öğrencilerin ders ortamında daha aktif olduğuna vurgu yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!