Gaziantep'te mesleki eğitim konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte mesleki eğitim konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 15:48

Gaziantep'te mesleki eğitim konuşuldu

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 'Gaziantep'te Mesleki ve Teknik Eğitimin Durumu' konulu toplantı düzenlendi.
Özel GAOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen toplantıya; Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Genel Müdür Osman Nuri Gülay, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdürü Elif Ünal, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Köken ve Gaziantep sektör temsilcileri katıldı.
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci başkanlığında yapılan toplantıda mesleki ve teknik liselerin Gaziantep´teki durumu konuşuldu. Müsteşar Yardımcısı Demirci yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Bizler teknik liselerdeki öğrencileri üretebilecek iş gücü olarak yetiştirme niyetindeyiz. Teknik liseler bizim için büyük bir önem arz etmektedir. Bunun için de 6467 sayılı kanun gereği çıraklık zorunlu eğitim haline getirilmiştir. Sektör uygulamalı eğitim bazında süre olarak nasıl bir eğitim talep edip uygun görüyorsa o şekilde eğitim planı yapılacak. Gaziantep´te Mesleki eğitimde kopukluk var ve maalesef diğer illere göre geride kalıyor. Herkes üzerine düşen görevi yapmalı, mesleki eğitime gereken ilgi ve alaka gösterilmelidir. Sınavsız geçiş yapacak öğrenci daha az başarı gösterdi, devamsızlığı arttı buna göre de eğitim kalitesinde ciddi bir düşüş gözlendi. Oysaki bizim amacımız teknik ve mesleki eğitimde kalitedir. Bir sanayi merkezi hangi sektörde daha iyi ve iddialıysa o yönde tematik lise kurulmasını talep etmelidir. Sanayiciler de mesleki ve teknik liselerin yönetiminde söz sahibi olmalıdır. Fakat bunun yanı sıra stajyerleri de geri çevirmemeleri gerekiyor. Karşılıklı iş birliği herkesin görevidir. Stajyer kabul etmeyen işletmeye para cezası uygulanmaktadır."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!