Gaziantep'te, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı' açıldı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte, İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 15:41

Gaziantep'te, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı' açıldı

Haberin Devamı

Ahmet SOYDOĞAN/ GAZİANTEP, (DHA)- ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği haftası dolayısıyla Gaziantep'te düzenlenen 31'inci 'İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı' düzenlenen törenle açıldı.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışına; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, STK ve firma temsilcileri katıldı. Fuarın açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, bakanlığın iş sağlığı ve güvenliği konusunda çok ciddi adımlar attığını söyledi. İş güvenliğinin sorununu çözmenin tek yolunun, çocukluktan itibaren iş sağılığı ve güvenliği konusunun yerleştirilmesi gerektiğini belirten Yegin, şöyle dedi:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak çok ciddi adımlar atmaya çalışıyoruz. 2012 yılında bir kanunu çıkardık. Ama ne kadar kanun çıkartırsak çıkaralım, ne kadar sempozyumlar, fuarlar, toplantılar yaparsak yapalım bu sorunları; bir günde, bir haftada, birkaç yılda çözemeyiz. Bu konuyu çözmek için iş sağılığını ve güvenliğini çocukluktan itibaren yerleştirebilmek.  Bizde bu konu ile ilgili 81 vilayette üst düzey yöneticilerle bir araya gelip bu konuda çalışmalar yaptık. Daha sonra istihdam seferliği ilan ettik ve şimdi milli seferberlik ilan ettik ve bunu teması iş ve sağlıkta güvenlik olacak. Bu kapsamda 81 vilayette çok detaylı çalışmalar yapacağız. İş yeri ziyaretleri yapacağız ve bu konunun gelişimine katkıda bulunacağız."

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise, 'Milli İstihdam' seferberliğinde vermiş oldukları yüzde 5 sözünü yerine getirdiklerini ve bunu daha ileriye taşımak istediklerini ifade ederek, "7 Şubat'ta sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam ile ilgili verdiği talimatları ve akabinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız 'Milli İstihdam' seferberliğini başlattı. Biz de gazi şehir olarak, bu seferberlikte vermiş olduğumuz yüzde 5 sözümüzü yerine getirdik ve bunu daha da ileriye götüreceğimize inanıyorum. Gaziantep ihracatta geçen yıl 5'inci oldu, bu yılın ilk 4 ayındaki verileri baktığımızda 5'inciliğini, istikrarını koruyor. Biz katma değeri düşük ürün satıyoruz, böyle olunca yüksek teknolojili makinelerin kullanımındın geri duruyoruz. Uzun vadede düşük kar marjları bizi zorluyor. Dolayısıyla iş sağlığını kendi üretim maliyetinin içine koymaktan çekinmeyen bir işveren durumuna gelmemiz lazım" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında, iş sağlığı ve güvenliği konusunda iyi uygulama örneği olan işyerlerine 'İyi Uygulama Ödülleri verildi. Ödül törenin ardından protokol üyeleri tarafından fuarın açılışı yapıldı. 50'ye yakın firmanın katıldığı fuarın 3 gün boyunca ziyarete açık kalacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!