Gaziantep'te 'Fotoğraf ve Hikayeler Sergisi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte Fotoğraf ve Hikayeler Sergisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 10:11

Gaziantep'te 'Fotoğraf ve Hikayeler Sergisi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, temeli Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılan Türkiye’nin ikinci büyük içme suyu projesi olan Düzbağ İçme Suyu projesinin şantiyede regülatör kaynağını milletvekili Mehmet Erdoğan yaptı.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım tarafından temeli atılan Düzbağ İçme Suyu Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte Gazianteplilerin çok kaliteli ve mineral değeri yüksek içme suyuna kavuşacağını ifade ederek projenin gerçekleşmesinde büyük emekleri geçen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibin, DSİ teşkilatına ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Gaziantep ilinin kuzeyinden itibaren oluşturulan barajlar zincirinin mimarı olarak bilinen ve ismi özellikle yapımı yılan hikayesine dönen ve 50 yıldır yapılamayan Ardıl Barajının yapılarak hizmete girmesiyle ön plana çıkan Mehmet Erdoğan, Düzbağ İçmesuyu projesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Düzbağ Baraj projesiyle Gaziantep’in çok kaliteli ve mineral değeri yüksek içme suyuna kavuşacağını belirtti. Projenin tamamlanması halinde Gazianteplilerin kaliteli suyu yüzde 25 daha ucuza su içeceğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Günde 5 bin metreküp saniye su sunulacak. 108 kilometrelik boru hattı 2.6 metre çapında tamamen yerli, yine bölge yeraltı sularını bu projeyle korumuş olacak. Boşa akan Göksu Deltası üzerine kurulan Düzbağ Barajı aynı anda Gaziantep'in yıllardır yer altından sondajlarla aldığı Mizmilli Projesi'ni askıya alacak, böylece yer altı sularımızın seviyesi yükselecek. Günde 5 bin metreküp saniye yer altına da destek olacağız. Bu projeyle Gaziantepliler daha kaliteli suyu daha ucuza içecek. Başbakanımıza Gaziantep'e verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Düzbağ Projesi'nin yanında yapılan Çetintepe Barajı da bölgemizin 710 bin dönüm suyunu verecek ve sulamasına destek olacak."

Türkiye’nin en büyük ikinci içme suyu projesi olarak dikkati çeken Düzbağ Projesi’nin önemli bir çalışma olduğunu vurgulayan Erdoğan, barajdan su verilmeye başlandığında projenin kıymetinin daha iyi anlaşılacağını kaydederek "Gaziantep için büyük önem taşıyan bu dev projenin temel atma törenine katılan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım başta olmak üzere törene katılan bakanlarımıza, milletvekillerimize, barajın yapımında büyük emekleri geçen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Devlet Su İşleri teşkilatıyla katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu proje Gaziantep’i ve Gaziantepliyi geleceğe taşıyacak en önemli projelerden birisidir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!