Gaziantep'te, 'Fiziksel Uygunluk Karnesi Eğitimi' konferansı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte, Fiziksel Uygunluk Karnesi Eğitimi konferansı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 18:21

Gaziantep'te, 'Fiziksel Uygunluk Karnesi Eğitimi' konferansı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Üniversitesi'nde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 'Fiziksel Uygunluk Karnesi Eğitimi' konulu konferans düzenlendi.

Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen konferansın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, sağlıklı yaşamın üç sırrı olduğunu belirterek, bunların fiziksel aktivite ve hareketlilik, düzenli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı ile zararlı alışkanlıklar dediğimiz özellikle tütün ve ürünleri ile alkolden uzak durmak olduğunu belirtti. Prof. Dr. Gür, "Yaşlı bireylerimiz obez olmuşlarsa onlar artık kronik dönemde oldukları için daha çok komplikasyonlarını tedavi etmek için karşımızda görüyoruz. Biz istiyoruz ki daha çocukluk yaşında obez olmasınlar, beslenme alışkanlıkları iyi düzenlensin. Obeziteyi önlemek istiyorsak ilk yapmamız gereken çocuklarda, bebeklerde obeziteyi engellemektir" dedi

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite-Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanı Doç. Dr. Nazan Yardım ise, yapılan çalışmalarda gerekli paydaşlara ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Belediyelerden şiddetle geniş kaldırım ve her kaldırımda ağaç istiyoruz, yürüyüş rahat olsun diye. Milli Eğitim Bakanları çok kilit rolde çünkü bir takım davranışlar çocukluktan başlıyor. Bizlere rol-model olması lazım ve çocukların da okullardan itibaren sağlıklı besinlere alışması, beden eğitimi derslerini aktif işlemeleri lazım. Aynı şekilde üniversitelerden destek bekliyoruz. Çünkü üniversiteler çok geniş eğitim-öğretim kurumları. Kampüslerin ağaçlıklı, kaldırımlı ve mümkünse bisikletin kullanıldığı aktif kampüsler olmasını Sağlık Bakanlığı olarak destekliyor ve istiyoruz" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı Müdür Yardımcısı Murat Gülşen de, Milli Eğitim Bakanlığı olarak okul sağlığı ile ilgili çalışmaları, okul sağlığı ve fiziksel aktivite çalışmalarının önemini konularında sunum yaptı. Gülşen, bu programı hepimizin sahiplenmesi gerektiğini özellikle beden eğitimi öğretmenlerinin bu programı sahiplendiğinde sağlıklı bir toplum olabilme adına ülkemizin çok büyük kazanımlar elde edeceğini kaydetti.

Program, Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Esra Güneş'in 'Çocuklarda Sağlıklı Beslenme' konulu sunumuyla devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!