Gaziantep'te 'Evlilik Öncesi Danışmanlık'

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte Evlilik Öncesi Danışmanlık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 15:40

Gaziantep'te 'Evlilik Öncesi Danışmanlık'

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, Şehitkamil Belediyesi ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında evlenme çağındaki kişilerin sağlıkları için risk oluşturan faktörlerin giderilmesi amacıyla 'Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmetlerini İçeren İşbirliği Protokolü' imzalandı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun makamında imzalanan protokol törenine İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Tanrıverdi katıldı. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, Uzm. Dr. Tanrıverdi ile birlikte 'Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmetlerini İçeren İşbirliği Protokolü'nü imzaladı. İmzalanan protokolle Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinatörlüğünde Şehitkamil ilçesinde ikamet eden yeni evlenecek çiftlerin evlilik öncesinden başlayarak gebelik dönemi de dahil olmak üzere tüm yaşam dönemlerinde sağlık düzeyinin yükseltilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturmak ve sürdürebilmek için evlilik öncesi danışmanlık hizmetleri içeren bir çalışma yürütülecek.

Protokol imzası sonrası konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Tanrıverdi, şunları söyledi:

"Şehitkamil Belediyemiz ile birlikte ilçe genelinde evlenmek için başvuru yapan çiftlerimize evlilik öncesi danışmanlık hizmeti vermek adına bugün protokol imzaladık. İmzalanan protokol ile birlikte Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce görevlendirilen sertifikalı personellerimiz tarafından yeni evlenecek çiftlere, evlilik ve iletişim, evlilik ve sağlıklı aile yapısı, üreme sağlığı, kan uyuşmazlığı, talasemi, kalıtsal hastalıklar hakkında eğitimler verecekler. Aile, toplumun temeli ve çekirdeğidir. Sağlıklı nesillerin yetiştirildiği bir ocak, sevgi, saygı, sadakat ve güven ortamının tesis edildiği bir müessese. Karşılıklı hak ve ödevlere sahip bireylerin oluşturduğu bir kurumdur. Bu kurum evlilik ile kurulur. Bu kurumun eğitimli bireyler tarafından inşa edilmesi ailenin sağlığı açısından önemlidir. Çünkü bir toplumda aile ne kadar sağlam ve sağlıklı temellere oturur ise toplumda o nispette sağlam ve sağlıklı olur. Sağlıklı aile iletişim, üreme sağlığı eğitimi ve genetik geçişli hastalıklar hakkında bilgilendirilerek oluşturulur. Bu eğitimlerin evlilik öncesi ülke genelinde etkili, nitelikli ve yaygın sunumu anne ve çocuk sağlığı üzerinde de önem arz etmektedir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!