Gaziantep'te 'En İyi Antepfıstığı' yarışması

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte En İyi Antepfıstığı yarışması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 15:45

Gaziantep'te 'En İyi Antepfıstığı' yarışması

Haberin Devamı

Metin İLİKSOY/ NİZİP (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde, 'En İyi Antepfıstığı' yarışması düzenlendi.

Nizip Ticaret Borsası tarafından düzenlenen yarışmaya 82 çiftçi ve üretici katıldı. Jüri tarafından görsellik, kemik kabuğun ayrılma direnci, irilik ve çıtlama oranı gibi özellikleri bakımından değerlendirilen aday mahsulden 3 çeşit fıstık belirlendi. Yapılan değerlendirmede Yağmuralan Mahallesi’nden Ahmet Karakuş’un fıstığı birinci, Cengiz Güçlü'nün fıstığı ikinci ve Mehmet Karakuş'un fıstığı ise üçüncü seçildi.

Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, dünyanın en eski sert kabuklu meyvelerden biri olan Antepfıstığı’nın kökeninin, Asya ve Suriye’den Afganistan’a kadar olan bölgeler olduğuna değinerek, şunları söyledi:

"Ancak, gerek besin değerinin yüksek olması, gerekse lezzeti; bu ürünün tarih boyunca, dünyanın birçok ülkesine yayılmasına ve farklı bölgelerde yetiştirilmesini sağlamıştır. Tarih de kralların sofrasında yerini alan fıstığı, geleceğe taşımamız çocuklarımıza, gençlerimize çok iyi tanıtmamız gerekiyor. Bu yarışma herhangi bir yarışma değil. Bizim için önemli bir etkinlik. Çünkü fıstık bizim kültürümüz, geleneğimiz, ekonomimiz, soframızın baş tacıdır."

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan tarafından ödül altınları verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!