Gaziantep'te, 'Dünya Çocuk Hakları Günü' kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte, Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 13:12

Gaziantep'te, 'Dünya Çocuk Hakları Günü' kutlandı

Haberin Devamı

Eyyüp BURUN- Mustafa KANLI/ GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP’te, '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları' günü nedeniyle ‘Çocuk Hakları Farkındalık Yürüyüşü ve Uçurtma Şenliği’ düzenlendi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen şenlik, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda balon uçurmayla başladı. Meydanı dolduran çocukların ellerindeki onlarca balonu gökyüzüne bırakması ile renkli görüntüler ortaya çıktı. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mustafa Yıldırım burada çocuklara seslenerek,  20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününü kutladı. Yıldırım, “Özellikle çocukların haklarını garanti eden bir gün. Her insan doğuştan haklarla dünyaya gelir. Bunlara da en temel insan hakları denir. Yaşama, tercih etme, eğitim, barınma, sağlık gibi. Çocuklar için temel haklar öncelikli gelir. Bu haklar asla devredilemez, ertelenemez haklardır. Biz büyükler olarak sizlere daha güzel yarınlar hazırlamak için çaba harcıyoruz” dedi.
Çocuklar daha sonra meydandan, İstasyon Parkı’na kadar yürüyerek buradaki 15 Temmuz Şehitler Müzesi gezdi. Burada araçlara binen çocuklar Masal Parka gelerek kendilerine dağıtılan uçurtmaları havalandırıp oynadı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!