Gaziantep'te 'bisiklet' farkındalığı oluşacak

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte bisiklet farkındalığı oluşacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 11:39

Gaziantep'te 'bisiklet' farkındalığı oluşacak

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Geleceğin için sen de pedalla' konulu konferans düzenlendi. Konferansta, hem sağlıklı hem de ekonomik olan bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasının önemi vurgulandı, bisikletli sayısının artırılması teşvik edilmesi istendi.

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğünce hazırlanan bisiklet yolu projelerinin kent içinde bisiklet kullanımının farkındalığını artırmak amacıyla Bisikletliler Derneği ile 'Geleceğin için sen de pedalla' adlı ortak proje başlattı. Proje kapsamında, Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı Gazi Kültür Merkezi'ndeki konferansa, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ilgi gösterdi. Konferansta, bisiklet farkındalığını oluşturmak için bisikletin her alanda önemli olduğunu vurgulayan Bisikletliler Derneği Başkanı Suyabatmaz, sağlık, çevre, ulaşım, ekonomi, doğal afet ve güvenlik açısından bisikletin farklı bir fonksiyonu bulunduğunu kaydetti.

Kent içi trafiğin rahatlamasında bisikletin etkisinin büyük olduğunu söyleyen Suyabatmaz, sürdürülebilir sağlıklı bir kent yaratmak, kaliteli bir yaşam için bisikletin artık kentlerin vazgeçilmezi olduğundan söz etti. Konferansta ‘Sekseninden sonra pedallayanlar’ sergisi ilgi odağı oldu. Sergideki fotoğraflarda yer alan 85 yaşındaki Bedri Sakarya da konferansa katıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!