Gaziantep'te Bilirkişilik Temel Eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte Bilirkişilik Temel Eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2017 15:41

Gaziantep'te Bilirkişilik Temel Eğitimi

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP'te, İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Bilirkişilik Kanunu'nda çözüm uzmanlığı veya teknik bilgiyi gerektiren temel eğitimi vermeye başladı.
Bilirkişi temel eğitimi vermeye yetkili kuruluşlar arasında bulunan İnşaat Mühendisleri Odası hizmetlerine bir yenisini ekledi. Bilirkişiliğe başvuru öncesinde 675 sayılı Bilirkişi Kanunu'nda bilirkişi çözüm uzmanlığı veya teknik bilgiyi gerektiren hallerde oy ve görüşünü sözle veya yazılı olarak vermesi için başvurulan gerçek veya özel hukuk tüzel kişi olarak bilirkişi temel eğitimi, bilirkişiliğe başvuru öncesinde alınması gereken eğitimi veren inşaat mühendisleri odası önemli bir hizmeti daha gerçekleştiriyor.
Konuyla ilgili olarak bilgi veren İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, "3 Ağustos 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğü giren Bilirkişilik Yönetmeliği kapsamında İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, Bilirkişilik Temel Eğitimi vermeye yetkili kuruluşlar arasında yer almaktadır. Biz oda olarak bilirkişilik sisteminde dijital ortama geçilmesini savunmaktayız. Odamız hizmet binasında devam etmekte olan kurslarımızın teorik kısmı alanında uzman hukukçular tarafından, uygulama kısmı ise bilirkişilik alanında uzmanlaşmış mühendisler tarafından verilmektedir" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!