Gaziantep'te 'beden müziği' söyleşisi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte beden müziği söyleşisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 14:28

Gaziantep'te 'beden müziği' söyleşisi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından düzenlenen 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Bulut'un konuşmacı olarak katıldığı 'Beden Müziği' konulu söyleşi GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanlık Binası Konferans Salonunda gerçekleşti.

Türkiye'de beden müziğinin pek bilinmediğini belirten Doç. Dr. Bulut, beden müziğinin beden sesleriyle müzik yapmak olduğunu ifade etti. Beden müziğinin müzik eğitiminde çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Bulut şöyle dedi:

"Bir çalgı öğretmenize gerek kalmadan ritim öğretebiliyorsunuz, hem görsel hem de duysal anlamda. Çok ses çıkmasına gerek yok. İnsanlar bir tek kulaklarıyla hissetmiyorlar ritmi, dokunmayla da ritmi hissedebiliyorsunuz. Onun için elinizin dokunuşu aynı anda olduğu sürece karşınızdakiyle, kulağınızın o eş zamanlılığı duymasına gerek yok. Küçük küçük seslerle bir arada bir şey yapabiliyorsunuz. Performans alanı sahneye çıkan kişiler, beden müziği alanında sahne alan kişiler demek. Çünkü dünyada birçok beden müziği stili var. Keith Terry isimli Amerikalı biri var. 2008 yılından bu yana dünya beden müziği festivalleri yapıyor. Bu festivaller her yıl dünyanın başka bir köşesinde gerçekleştiriliyor. Bu festivalleri yapmadan önce 30 yıl kadar dünyada gezmiş. O gezinin sonrasında birçok beden müziği stiliyle karşılaşmış. Onun sayesinde bu kadar çok şeyle tanıştım."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!