Gaziantep'te 187 kişi okuma-yazma öğrendi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte 187 kişi okuma-yazma öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 14:16

Gaziantep'te 187 kişi okuma-yazma öğrendi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, Şehitkamil Belediyesi bünyesindeki kursa katılan 187 kursiyer, okur-yazar belgelerini törenle aldı.
Şehitkamil Belediyesine bağlı 21 aile merkezinde açılan okuma-yazma kurslarına her yaş gurubundan toplam 187 kursiyer katıldı. Kursta başarılı olan kursiyerler için Atatürk Kültür ve Spor Salonunda tören yapıldı. Başarılı kursiyerlere okur-yazar belgesi verildi. Belgelerini alan kursiyerler, çok büyük mutluluk yaşadıklarını dile getirdi.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yahya Kemal Karaoğlan, eğitimin önemine vurgu yaptı. Kursiyerlere hitap eden Yahya Kemal Karaoğlan, "Şehitkamil Belediyemizin işbirliğinde böyle bir projede yer alma bizi onurlandırdı. Devir, annelerin devri. Devir, hanımların devri. Devir, akıl edebilen, düşünebilen nesillerin devri. Aksi halde düşünemeyen, akıl edemeyen nesiller bize yön verdiği zaman maalesef ülke olarak ilerlemede kendimize düşen payın çok çok gerisinde kalırız. Sizlere çok büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın yetişmesinde sizlerin çok büyük bir önemi olduğu aşikar. Bu anlamda bu projeyi yürüten başta Şehitkamil Belediyemize, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze sonsuz teşekkürler ediyorum. Kursu başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazanan kursiyerlerimizi kutluyorum. Umarım ki daha güzel yerlerde, daha güzel işlerde karşılaşırız" dedi.
Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci ise, herkesin bu kurslardan haberdar edilmesini isteyerek, "Çok daha kalabalık bir kitleye 2'nci kademe kurslarının sertifikasını vermek için şimdiden sabırsızlanıyoruz. 2'nci kademe eğitimlerine devam eden arkadaşlarıma da şimdiden başarılar diliyorum. Etrafınızda okuma-yazma bilmeyen arkadaşlarınıza da bu faaliyetlerinizi bildirirseniz çok seviniriz. Başarılı olan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!