Gaziantep'te 1 milyon metre kare alan ağaçlandırıldı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte 1 milyon metre kare alan ağaçlandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 10:28

Gaziantep'te 1 milyon metre kare alan ağaçlandırıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılının fidan dikim sezonu ile birlikte toplamda 1 milyon metrekarelik alanı ağaçlandırdı.

Kentteki yeşil alanların çoğaltılması ve çevre sorunlarının çözümü için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ağaçlandırma alanlarında fidan ve proje desteği sağlamak amacıyla protokol imzalayan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı ile de işbirliği protokolü yaptı.

Orman alanlarının artırılmasına yönelik çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, son iki yılda ağaçlandırma alanlarını 716 bin 630 metrekareden, 1 milyon 30 bin 630 metrekareye çıkarttı. Bu kapsamda mevcut ağaçlandırma alanı olan Bağlarbaşı çöp depolama, Bayramlı hayvan ağılları bölgeleri, Yeşilkent, Nizip yolu Taşlıca bölgesi, Bozdağ, Gazikent, Yaylacık Burç Göleti ve Göllüce bölgelerinde toplamda 1 milyon 30 bin 630 metrekare alana ağaç dikildi. Bu alanların koruma ve 3 yıllık bakım işlemlerini de üstlenen Büyükşehir Belediyesi, ayrıca son iki yıl içerisinde şehir merkezi ve ilçeler dahil 355 bin adet ağaç ve çalı turu bitki dikti.

Ağaçlandırma çalışmalarını yüzde 30 artıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda erozyon tehdidi ve mera vasfını yitirmiş bölgeleri de tespit ederek, yılda 1 milyon metrekare alanı daha ağaçlandırma alanlarına dönüştürmeyi hedefliyor.

Öte yandan 100 bin öğrenciye, yeşil alan, çevre bilinci ve doğa sevgisi konusunda Botanik Bahçesi'nde eğitimler veren Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda eğitim alan öğrenci gruplarını ağaçlandırma alanlarına götürerek, ağaç diktiriyor.

Bu arada, yaklaşık 240 okulda gerçekleştirilen 'Okullar Yeşeriyor' projesi kapsamında okullardaki fidan ihtiyaçlarını tespit eden Büyükşehir, onlara ücretsiz fidan vererek, dikimini sağlıyor.

Ayrıca engellilere de yönelik ağaç dikme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda 250 fidanı toprakla buluşturdu.

Her yıl ağaçlandıra alanlarını yüzde 100 artırma politikası güderek çalışmalarına bu doğrultuda devam eden Büyükşehir Belediyesi, ağaçlandırmanın önemi konusunda toplumda farkındalık oluşturmak adına, sanayi şehri Gaziantep'te 1000'e yakın sanayiciyle ağaç dikimi yapacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!