Gaziantepli halıcılar, Almanya'ya gitti

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepli halıcılar, Almanyaya gitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2018 18:07

Gaziantepli halıcılar, Almanya'ya gitti

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEPLİ halıcılar, sektörünün en büyük halı ve zemin kaplamaları fuarı olma özelliğini taşıyan, 'Domotex Hannover 2018 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’na katılmak üzere özel uçakla Almanya’nın Hannover kentine gitti.
Almanya’nın Hannover kentine hareket eden Gaziantepli halıcılar burada düzenlenecek olan 'Domotex Hannover 2018 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’na katılacak. Domotex’e katılımın yüksek olduğunu ifade eden GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, “Halı üreticilerimiz ve ihracatçılarımızla birlikte Domotex Hannover 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına katılmak üzere Almanya yolculuğumuz başladı. Bu yıl Gaziantep’ten sektörle ilgili binin üzerinde vatandaşımızın fuara katılacağı bilgisini aldık. 83 Gaziantepli firmamızla katıldığımız fuara Türkiye genelinden toplam 160 firma katılıyor. Firmalarımız fuar süresince 2018 yılı koleksiyonlarını alıcılarıyla buluşturarak ikili iş görüşmelerinde bulunacak. Fuarın sektörümüze ve firmalarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Amacımız 2018 yılında Türkiye genelinden 2 milyar 500 milyon dolarlık halı ihracatı gerçekleştirmek. Fuara katılım sayısı ve kullanılacak alan bakımından Türkiye birinci sıradaki yerini 9 yıldır koruyor. Gaziantep’ten Almanya’nın Hannover kentine direk uçak organizasyonuyla üyelerimize büyük kolaylıklar sağlayan Vipol Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Soner Bacaksız ve ekibini de kutluyorum. 12-18 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuarın başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.
Domotex Hannover 2018’ın halı ve yer kaplamaları sektörü için büyük önem taşıdığını ifade eden Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer ise fuarın başarılı geçeceğine inandığını belirterek Türkiye'nin rekor sayıda katılımcıyla fuardaki yerini aldığını ve Türkiye genelindeki 160 halı firmasının 83’ünün Gaziantepli olduğunu söyledi.
Özel uçakla Gaziantepli 180 halıcıyı Almanya’ya taşıdıklarını belirten Vipol Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Soner Bacaksız da bu yıl Domotex’e katılmak üzere Gaziantep’ten binin üzerinde halıcı ve sektörle ilgili insanların İstanbul aktarmalı olarak Almanya’ya gittiğini, Gaziantep’ten kalkan özel uçakla ise  180 halıcının direk Hannover’e uçtuğunu ifade etti. Bacaksız, "Her geçen yıl fuara katılım artıyor. Bu yıl gerek firmamızı kullanarak gerekse farklı firmalardan Almanya’nın Hannover kentine binin üzerinde halıcı ve halı sektörüyle ilgili üretici ve diğer birimlerde görevli sektör üyeleri gidiyor. Fuara Gaziantep’ten 83 firma katılıyor. Direk uçuş yoluyla özel bir hava yolu şirketiyle bizlerde sektörün önde gelen firma temsilcilerini fuara götürüyoruz. Fuar süresince gerekli bütün organizasyonları yaparak halıcılarımızın hedeflerine ulaşmaları için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Gaziantep’ten sabah erken saatlerinde hareket eden halıcıları taşıyan özel uçak, 15 Ocak Pazartesi günü de yolcularını yeniden Gaziantep’e getirecek.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!