Gaziantepli Bilinçli Gençler’den A’dan Z’ye okul projesi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepli Bilinçli Gençler’den A’dan Z’ye okul projesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2011 00:00

Bilinçli Gençler Derneği’nin yürüttüğü Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi, hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki ilköğretim, lise ve üniversiteler hayat geçirdikleri yepyeni projelerle adeta birbirleriyle yarışıyor.

Bu hafta “Gaziantepli Gençler” ürettikleri birbirinden renkli ve faydalı projelerle “Biz de varız” diyor. Bilinçli Gençler Derneği ve Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi Genel Başkanı Kerem Hasanoğlu, “Gaziantepli Bilinçli Gençler”in, hayata geçirdiği projeleri Hürriyet Ankara’ya anlatıyor.

Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi kapsamında üniversitelerde kurduğunuz topluluklardan biri de “Gaziantep Üniversitesi Bilinçli Gençler Topluluğu” Peki, neler yapıyor bu Bilinçli Gençler? Projeleri kısaca sizden öğrenebilir miyiz?
KEREM HASANOĞLU: Gaziantep Üniversitesi Bilinçli Gençler Topluluğu’nu bu yıl kurduk ve gençler pek çok alanda sosyal proje üretip gerçekleştirdi. Kampanya projeleri ile ilköğretim okullarına kitap ve kütüphane yardımları yaptı. ‘Manevi değerlerimiz önemlidir’ dedi, yaşlılar haftasında “Herkes Bir Gün Yaşlanacak Projesi” ile yaşlılara yemekli davet düzenledi. Projeye Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’da Bilinçli Gençler t-shirtü giyerek katıldı, yaşlılarımızla dans etti. Sayın Coşkun’a gençlerimize bizzat destek verdiği için teşekkür ediyorum. Bir diğer proje, kan bağışının önemini vurgulamak için “Kan Grubunu Söyle” sloganıyla yapıldı. Son olarak da, Bilinçli Gençler, “A’dan Z’ye Okul Projesi” ile Antep’ten Kars’a okul taşıdı. Proje üreten ve gerçekleştiren gençlerin yaptıkları şey çok büyük. Onlar bu işlere ciddi anlamda zaman ayırıp, projelere kendilerinden bir şeyler katarak konuya sahip çıkıyor.
/images/100/0x0/55eaae51f018fbb8f88feb94


Projeye doymuyorlar

Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi ile üniversitelerde kurulan topluluk ve kulüpler proje üretmeye doymuyor. Her gün yepyeni proje fikirleri ile gelen gençlerin sosyal konulara olan duyarlılıklarının ciddi anlamda arttığını görüyoruz. Gençler önlerinde gerçekleşen, tanık oldukları olaylardan proje üretir hale geldi. Gençlerin bu ilgisi ve konuya karşı olan şevkleri bizleri inanılmaz gururlandırıyor. Türkiye’nin dört bir yanında “Ben de varım. Ben de Bilinçli Gencim” diyen ve projelerini hayata geçiren bütün gençlerimizi kutluyorum. Bu gençlerin yaptıkları şey çok büyük. Onlar sıradan bir iş gerçekleştirmiyorlar. Onlar bu işlere ciddi anlamda sahip çıkıp, yaptıkları projelere kendilerinden bir şey katarak bu konulara zaman ayırıyorlar. Bu sebeple bu gençlerin hepsini göstermiş oldukları gayretten dolayı ayrı ayrı kutluyor, başarılarının artmasını diliyorum.

Gaziantepli Bilinçli Gençler Kars’a gitti, “A’dan Z’ye Okul” projesini hayat geçirdi. Projenin detaylarını sizden dinleyebilir miyiz?
KEREM HASANOĞLU: Gaziantepli Bilinçli Gençler “A’dan Z’ye Okul Projesi” ile Antep’ten Kars’a okul taşıdı. Bu gençler Kars’a bağlı Ağadeve Köyü’ndeki bir ilköğretim okulu için kırtasiye malzemelerinden tutun okul perde ve halılarına kadar pek çok ihtiyaç doğrultusunda yardımlar topladı ve bu yardımları Kars’a ulaştırdı. 215 öğrencinin eğitim gördüğü köy okuluna aynı zamanda bir kütüphane de kurdu. Bilinçli Gençler kütüphaneye 450 adet kitap yerleştirdi. Her öğrenciye ayrı ayrı defter, kalem, silgi, açacak, cetvel ve boya takımlarından oluşan kırtasiye paketleri verildi. “A’dan Z’ye Okul Projesi” ile ilköğretim öğrencileri için sil baştan yepyeni bir eğitim alanı sağlanmış oldu.

Biraz da projenin sonuçlarından bahsetsek, neler söylersiniz?
KEREM HASANOĞLU: Proje, öğrencilerin hem okul derslerine karşı ilgilerinin artması hem de bulundukları ortamın sağlıklı bir eğitim alanı oluşturması açısından önem taşıyan bir proje. Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi kapsamında gerçekleştirilen tüm projelerde olduğu gibi, A’dan Z’ye Okul Projesi ile de, başkaları için bir şey yapan Bilinçli Gençler aynı zamanda projeyi yaparak kendi gelecekleri için de önemli birer adım atmış oldu. Bu tarz kampanya projelerinde gençler, istemenin ve azmin ne denli önemli olduğunu doğrudan gözlemliyor. Yola çıkarken elinde yalnızca bir proje hayali olan genç, bir zaman sonra bakıyor projesi düşündüğünden daha güzel bir şekilde gerçek olmuş, isteği ile azmi, elindeki hayali büyük bir başarıya dönüştürmüş.

Her hafta yeni ve renkli projeler

BİLİNÇLİ Gençler’le elele veren Hürriyet Ankara’da artık her hafta Türkiye’nin dört bir yanındaki “Bilinçli Gençler”in hayata geçirdiği sosyal sorunları çözmeye yönelik birbirinden renkli ve anlamlı proje örneklerini takip edebileceksiniz. Projeler hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak istiyorsanız ve “Benim de bir projem var. Sesimi duyurmak istiyorum” diyorsanız ayrıntılı bilgilere “www.bilincligencler.com” adresinden ulaşabilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!