Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 13:13

- GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık: "Atalarımızın omuz omuza verdiği mücadeleyi bugün kalkınma yolunda veriyoruz"

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, "Atalarımızın omuz omuza verdiği mücadeleyi bugün kalkınma yolunda veriyoruz" dedi.

GTO tarafından Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Şehitkamil Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda konuklara Antep savunmasını anlatan "Kefen Bayraklı Kale" isimli film izletildi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, film izletisinin ardından yaptığı konuşmada, 93 yıl önce Antep halkının yeniden varoluşun, küllerinden yeniden doğuşun destanını yazdığını söyledi.

Antep halkının savunma sırasında sahip olduğu tek şeyin paha biçilemez vatan sevgileri olduğunu ifade eden Bartık, "Bu sevginin verdiği güçle savaştılar. Savunmanın halk tarafından yapıldığına şehrimizi işgal eden Fransız komutanları bile inanmadı. Oysa o halk, kurtuluş savaşının meşalesini yakmıştı. O halk, 6 bin 317 evladını vatan uğruna şehit vermişti. O halk, evi barkı harap olmuş, yanmış kül olmuş bir şehirle baş başa kalmıştı" dedi.

Haberin Devamı

Bartık, 2006 yılından bu yana kahramanların ailelerine onur ödülü takdim ettiklerini hatırlatarak, bugüne kadar 150 şehit ve gazinin ailesine onur ödülü verme gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Bugün de 28 kahraman yakınına ödül vereceklerini anlatan Bartık, şunları kaydetti:

"Şahinbey'in, Karayılan'ın, Şehitkamil'in torunları olarak atalarımıza olan borcumuzu, attıkları temeller üzerine sağlam bir gelecek inşa ederek ödemeye çalışıyoruz. Atalarımızın omuz omuza verdiği mücadeleyi bugün kalkınma yolunda veriyoruz. Adımızı kalkınma savaşında, altın harflerle yazdırıyoruz."

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise esir olmaktansa ölmeyi tercih eden bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağını söyledi.

Ata, Gaziantep'in örnek direnişinin tarihe altın harflerle yazıldığını belirterek "Bu destansı mücadeleyi gençlerimizin de öğrenmesi çok önemlidir. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. Bizler her günü 25 Aralık ruhuyla yaşamalıyız" diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise "Kefen Bayraklı Kale" filminin kendisini çok etkilediğini dile getirerek "Bu topraklarda yaşayan insanlarla hiçbir problemimiz yoktu ama birileri bu topraklara kefen biçtiler, hem kefen biçtiler hem de şimdi 1915'i soykırım ilan etmek istiyorlar. Buna müsaade etmeyiz, biz ecdadımızdan aldığımız ruh ve ışıkla bu toprakları uşaklara malzeme yaptırmayız" diye konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise milli mücadele ruhunu yaşatmanın herkesin boynunun borcu olduğuna dikkati çekerek bu ruhu geleceğe taşımanın önemine vurgu yaptı.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ da ülkenin bir daha savaş görmemesini dileyerek, fikri, ideolojisi, dini ve ırkı ne olursa olsun herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu belirtti.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ise 93 yıl önce kendini kurtaran Gaziantep'in bugün de ülkenin kurtuluşuna, ekonomisine, siyasetine ve kültürüne katkı sağladığına dikkati çekti.

Etkinlik, Antep savunmasına katılan 28 kişinin akrabalarına onur ödülü verilmesi ve "Gaziantep Marşı" söylenmesinin ardından sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!