ADANA HABERLERİ

Gaziantep'in Beyran'ı Adana'da sevildi

DHA
30.07.2017 - 09:38Son Güncelleme :
DHA

GAZİANTEP mutfağının ünlü çorbası beyran, Adana'da yeni bir mekanda daha sunulmaya başlandı.
Paça, işkembe gibi çorbaların oldukça sık tüketildiği Adana'da, Gaziantep'in beyranı da kendine yer edinmeyi başardı.  Adana'da yıllardır yemek sektöründe hizmet veren Hüseyin Teber, geçen haftalarda açtığı ve oğlunun adını verdiği eski hal civarındaki  Altan Çorba'da beyranı Adanalılar ile tanıştırdı.
Beyran yapımında koyunun sadece kol ve boyun etinin kullanıldığı belirten Teber, hazırlık aşamasını ise şöyle anlattı:
"Koyunun kol ve boyun etini, odun ateşiyle yanan fırında 6 saatte pişiriyoruz. Etler pişerken, ilikli kaval kemiğini de ocakta haşlıyoruz. Bu işlem tamamlandıktan sonra, bakır tasımızı ocağın üzerinde ısıtmaya başlıyoruz. Tasın tabanında isteğe bağlı olarak iç yağ eritiyoruz. Ardından haşlanmış pirinci ve etimizi koyuyoruz. Daha sonra ise dövülmüş sarımsak ve pul biber  ekleyip üzerine et suyunu döküyoruz. Et suyu döküldüğü anda yağ alevlenip, görsel bir şölene dönüşüyor. Hazırlanan çorbamızı, sıcak tasta müşterilerimize servis ediyoruz."
Adanalıların Beyran ile yeni yeni tanışmasına rağmen talebin her geçen gün arttığını ifade eden Teber, doktorların da bağışıklık sistemini güçlendirdiği için Beyran'ı tavsiye ettiğini söyledi.
 
Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Adana haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Adana haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Gaziantep'in Beyran'ı Adana'da sevildi haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

ADANA NAMAZ VAKİTLERİ
23 Kasım 2017, Perşembe
  • İmsak
    05:39
  • Guneş
    07:19
  • Öğle
    12:36
  • İkindi
    15:16
  • Akşam
    17:33
  • Yatsı
    19:01
Diğer iller için Namaz Vakitleri »
Sayfa Başı