Gaziantep'e ikinci devlet üniversitesi kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepe ikinci devlet üniversitesi kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 12:37

Gaziantep'e ikinci devlet üniversitesi kuruluyor

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- YÜKSEK Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından, Gaziantep'te, 'Gaziantep Bilişim ve Teknoloji Üniversitesi' adıyla yeni bir devlet üniversitesi kurulmasına karar verildi.
Son yıllarda sosyal belediyecilikte öne çıkan Büyükşehir, eğitime verdiği destekle adından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Gaziantep’e ikinci bir devlet üniversitesi yakışmaz mı? Kente bir üniversite daha geliyor' sözlerinin ardından Küçükkızılhisar Mahallesi’nde bulunan yerleşkeye, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının aldığı kararla, 'Gaziantep Bilişim ve Teknoloji Üniversitesi' adı verildi.
ŞAHİN: ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK
Yeni devlet üniversitesinin kente kazandırılması için büyük gayret gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehirlerin ve ülkelerin gelişimindeki dinamiklerin başında üniversitelerin geldiğini belirterek, bu anlamda Gaziantep’e kurulacak ikinci bir devlet üniversitesinin önemine değindi.
Şahin, “Bu şehre ve sanayiye yapılacak en büyük yatırım, kurulacak üniversitenin teknik olmasıdır. Üniversitelerin kent ve bölge ekonomisine doğrudan ve dolayı katkıları var. Gaziantep bir sanayi kentidir. Gaziantep sanayisinin mühendislere ve uzman teknik elemanlara ihtiyacı var. Bu açıdan değerlendirildiğinde birçok sektörde nam yapmış ve ülke ekonomisinin lokomotif kentlerinden biri olan Gaziantep’te Bilişim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurulması önemli bir boşluğu dolduracaktır. Açılacak olan yeni üniversite, ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!