Gaziantep'e estetik kazandırıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepe estetik kazandırıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2017 13:07

Gaziantep'e estetik kazandırıyorlar

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kent Estetiği Şube Müdürlüğü, kentin muhtelif alanlarında yaptığı estetik çalışmalarla şehre farklı bir kimlik kazandırıyor.
2012 yılında bünyesinde kurduğu ‘Sanat Atölyesi’ni aktif olarak 2015 yılından itibaren sanatsal anlamda faaliyete geçiren Kent Estetiği Şube Müdürlüğü, ana bina alanı ile birlikte, seramik atölyesi, döküm-boya atölyesi ve demir atölyesini de bünyesinde bulunduruyor. Atölyede üretilecek işler öncelikle sanatçılar tarafından işin kullanılacak konumuna, konseptine ve tarihi dokusuna uygun şekilde projelendiriliyor. Çamur ile modelleme gerek duyulduğu takdirde CNC köpük işleme makineleriyle ve kalıp alma tekniğiyle üretiliyor.
Ayrıca atölyeye bağlı ekipler tarafından kent genelinde tespit edilen ve kötü görüntüye sebep olan duvar yazıları, boyası ve yapısı deforme olmuş köprü korkulukları, kaldırım dubaları; yıkama, boyama, bakım ve onarımları gerçekleştiriyor. Yine atölyeye bağlı dezenfekte etmek amacıyla kent genelindeki parkların oyun grupları, spor aletleri de ekip ve ekipmanlarla yapılıyor.
2 heykeltıraş, 1 seramik sanatçısı olmak üzere 21 personelden oluş Sanat Atölyesi Ekibi, kent genelinde yer alan sanatsal ve tasarımsal çalışmalar toplumun her kesimine ulaşarak yeni bakış açıları oluşturuyor. Yaşamın çeşitliliği içinde mekansal gelişimler sağlayan ekip, bir şehrin gelişiminin tarihi, kültürü ve sanatı ile doğru orantılı olduğu söylemi ile hareket ediyor.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!