Gaziantep Üniversitesin’de Cumhuriyetin 92. Yıl Dönümü Coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep Üniversitesin’de Cumhuriyetin 92. Yıl Dönümü Coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 14:58

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİN’DE CUMHURİYETİN 92. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “Cumhuriyete Giden Yol” konseri Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
‘Sarı Zeybek, Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa, Ankara’nın Taşına Bak, Gömdüm Oğul, Çırpınırdı Karadeniz’ gibi birbirinden duygulu ve coşkulu eserlerin seslendirildiği konser, halk oyunları topluluğunun sunumları ve tiyatral gösteriler dinleyenlerin beğenisini kazandı.
Konserde bütün katılımcılar Türk Bayraklarını coşkuyla sallayarak eşlik ettiği geceye, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Konserin sonunda konuşan Rektör Prof. Dr. Coşkun, her sene olduğu gibi yine coşku dolu bir gece yaşadıklarını,“ Bize emanet edilen bu Cumhuriyet’e layık olmaya çalışmak lazım. Bu topraklar kanla sulandı. Çanakkale savaşında 200 bin, Gaziantep savunmasında 6 bin 700 şehitten bahsediyoruz. Layık olmak, unutmamak lazım. Layık olmak sadece onları anmakla, geçmişi yad ederek değil bu güzel yurda, bu topraklara barışı, huzuru, refahı, birliği, insana saygıyı, sevgiyi ve eğitimi getirmekle olur diye çabalıyoruz. Bu anlamda duygularımızı her zaman beslemek üzere güzel etkinlikleri öğrencilerimizle, değerli mensuplarımızla, Gaziantep halkıyla paylaşmaya çalışıyoruz. Nice güzel Cumhuriyet Bayramı yıl dönümlerinde görüşmek dileğiyle” dedi.
Rektör Prof. Dr. Coşkun konuşması sonrasında, Kültür Müdürü Mustafa Arslan, Genel Sanat Yönetmenleri Öğr. Gör. Mustafa Balçın, Öğr. Gör. Hüseyin Kaynak, Öğr. Gör. Ersin Yıldırımer ve Ayberkhan Ayden’e günün anısına çiçek takdim etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!