Gaziantep Sanayi Odasına Proje Ofisi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep Sanayi Odasına Proje Ofisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 11:40

GAZİANTEP SANAYİ ODASINA PROJE OFİSİ

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Oda içerisinde kuracakları proje ofise ile KOBİ niteliğindeki sanayicilere eğitim vereceklerini ve projelerini hayata geçirmeleri için her türlü katkıyı sağlayacaklarını belirtti.
Konukoğlu, GSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ekonomik gelişmeleri ve şehrin gündemini değerlendirdi. Geçtiğimiz hafta yapılan TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısına katıldıklarını anımsatan Konukoğlu, burada görüşülen konulardan birisinin ise ‘‘Türkiye’deki sanayicilerin devlet desteklerinden yeterince yararlanamaması ve firmaların fuar desteği dışında pek talepte bulunmaması’’ olduğunu belirtti. Firmaların, devlet desteklerinden etkin şekilde yararlanabilmesi için daha fazla proje üretmesi gerektiğine işaret eden Konukoğlu, "Sanayi Odamız içerisinde en kısa zamanda proje ofisi oluşturacağız. KÜSGET ve diğer bölgelerdeki KOBİ niteliğindeki sanayicilerimize hem projeyi nasıl yapacakları konusunda eğitim vereceğiz hem de projelerini uygulamaları için her türlü katkıyı sağlayacağız. Herkeste fikir var ama proje yapımında, belgelere dökmede sıkıntı var. Siz projelerinizi bize getirin ki, dokümantasyonunu hazırlayıp, devletin hibe ve teşvik kaynaklarını kullanmanıza imkan sağlayalım" dedi. 2015’in son çeyreğinde sanayi üretiminin yüzde 4,2 artış gösterdiğini ve bu sayede ekonomik büyümenin güçlendiğini belirten Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin ve reel sektörün sağlam olduğunu kaydetti. Türkiye’nin her sorunu aşacak güçte olduğunu söyleyen Konukoğlu, "Bir dünya şehri olan Gaziantep’imizin de geleceğine güveniyoruz, çok daha ileriye gideceği konusunda hiçbir tereddüdümüz yok’’ ifadesine yer verdi.
"HEPİMİZ ŞEHRİMİZİN TANITIM ELÇİSİ OLMAK ZORUNDAYIZ’’
Gaziantep’ten yapılan ihracatın Ocak ayında yüzde 16,9 azaldığını hatırlatan GSO Başkanı Konukoğlu, jeopolitik olayların ülkemizin ihracatını baskı altında tuttuğunu anlattı. Şehrin ihracat potansiyelinin büyük olduğuna vurgu yapan Konukoğlu, "Dinamik ve girişimci iş adamlarımız en büyük değerimizdir. Riskleri göz ardı etmeden, fırsatları iyi değerlendirmeliyiz.Gaziantep’in gastronomi dalında UNESCO’nun ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmesi büyük bir fırsattır. Hepimiz bunu sahiplenerek, şehrimizin tanıtım elçisi olmak zorundayız. Gaziantep’in Zeugması, gastronomi ile üst kimliğini ortaya çıkartarak, pazarlarda bilinirliğimizi artırabiliriz. Birlikte hareket edersek çıtayı daha yukarıya, ülkemizi ve şehrimizi daha ileriye taşıyabiliriz’’ diye konuştu. Gaziantepli ihracatçının kayıplarını telafi etmek için harekete geçtiğini, yeni pazarlar arama konusunda çalıştığını ifade eden Konukoğlu, Gaziantep’ten bu yıl Ocak ayında yapılan ihracatın Avrupa ülkelerine yüzde 7 ve Amerika ülkelerine yüzde 35,9 arttığına dikkati çekti.
"TÜRKİYE’NİN ÖNÜ AÇIK"
Çevremizdeki ülkelerde yaşanan gerginliklere değinen Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da konuşmasında, iş adamlarına düşenin iyi yönde çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. Topçuoğlu, "2008 yılından beri dünyada zaten bir büyüyememe sıkıntısı var. Ortadoğu kaynıyor, Kuzey Afrika, Libya, Cezayir, Tunus kaynıyor. Rusya, Ukrayna, Türk devletleri her yerde karmaşa var. Türkiye’de 2008’den sonra büyümenin önemli kısmı iç piyasadan geliyordu. Dünyada büyüme bizim beklediğimiz gibi olmadı. Birçok ülkede devalüasyon yaşandı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen biz konumumuzu koruyarak, mücadele edebiliyoruz. Gaziantep OSB’de elektrik tüketimi artıyor" ifadelerini kullandı. Dünyada bu kadar olumsuzluğun olduğu ortamda Gaziantep’te kapasitede kullanımında anormal düşüş olmadığını, çevre ülkelerdeki zorluklara rağmen ihracatın başka ülkelere kaydırılarak telafi edilmeye çalışıldığını belirten Topçuoğlu, ‘’Moralimizi bozmaya hiç gerek yok. Başka ülkelere baktığımız zaman bizim dinamik, güçlü bir yapımız var. Devalüasyon olan ülkelerin hepsinde insanlar ticaret dahi yapamıyor.Bu sürecin de geçici olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin önü açık. Yolumuza devam etmeliyiz" diye konuştu.
"MESELE VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR"
Toplantıda söz alan sanayici Durmuş İşsever ise terör olaylarına işaret etti. Atatürk’e ve ülkesine duyduğu sevgiyi dile getiren İşsever, "Mesele vatan ise gerisi teferruattır… Bugün herkesin devletin yanında olması şart. Bugün moral bozacak bir şey yok. Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlettir" dedi. Gaziantep’in, geminin kaptanı bir şehir olduğunu ifade eden İşsever’in "Biz hiçbir zaman gemiyi terk etmedik. 10 bin şehit verdik, yine terk etmedik. Millet olarak; devletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize güvenelim, kendimize güvenelim. Bu ülkenin onuru, gururu var. Her şeyin üstesinden gelir’’ sözleri sanayicilerden büyük alkış aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!