Gaziantep ile Bağdat arasında iyi niyet anlaşması

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep ile Bağdat arasında iyi niyet anlaşması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 11:04

Gaziantep ile Bağdat arasında iyi niyet anlaşması

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi ile Irak Cumhuriyeti Bağdat Valilik Meclisi arasında iyi niyet anlaşması imzalandı. Buna göre iki kent turizm, kültür, sağlık, gastronomi ve mozaik gibi birçok alanda karşılıklı paylaşımda bulunacak.

Karşılıklı iyi niyet esasına dayanan anlaşmayla Büyükşehir, Irak'ın başkenti Bağdat'a Gaziantep'in kültürünü, tarihini ve eşsiz sofrasını taşıyacak. Gaziantep ile Bağdat arasında iyi niyet anlaşması Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in makamında imzalandı.

İmza töreni öncesinde konuşan Başkan Şahin, Bağdat Valilik Konseyi Başkanı Riyadh Nasir Al Alhadh başkanlığındaki heyete kenti anlattı. Belediye olarak Irak'a gerek altyapı gerekse üst yapı çalışmalarında yardımcı olacaklarını söyleyen Şahin, “Gaziantep, büyük bir ekip, güçlü bir ailedir. Zor bir dönem geçirdik, hem sınırda yaşanan istikrarsızlık hem de 500 bin mülteci, şehrin yaşamını direkt olarak etkiledi. Ekibimle krizi çok iyi yönettik, kabuğumuza çekilmedik, çalıştık, önemli projeler ürettik, uluslararası alanda öne çıktık" dedi.

Bağdat Valilik Konseyi Başkanı Riyadh Nasir Al Alhadh ise Gaziantep'in çok akıllıca planlandığını belirterek, Gaziantep ile Bağdat arasındaki ikili ilişkilerin ivedilikle güncellenmesi gerektiğini ifade etti. Alhadh, Irak ile Gaziantep arasındaki demiryolu ve karayolu bağlantısını güçlendirerek ilişkileri zenginleştireceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından Şahin ve Nasir Al Alhadh iyi niyet anlaşmasını imzaladı. Anlaşma çerçevesinde, Bağdat ve Gaziantep şehirleri kardeşlik ve iyi niyet temaslarını güçlendirecek. İki şehir, bilim, teknoloji, ticaret, ekonomik ve kültürel alanda işbirliği sağlayacak.

Her iki kentin kalkınması adına turizm, sanayi, tarih, ekonomi, çevre, kültür, sağlık, spor, eğitim, gastronomi ve mozaik alanlarda karşılıklı paylaşımda bulunulacak. İki şehrin endüstriyel potansiyelinin gösterileceği sergi ve fuarlar ile yerel ekonomilerini güçlendirilmeleri sağlanacak. Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla taraflar, şirketlerin uluslararası piyasalara girmesine yönelik hedeflerini destekleyecek. İki şehir arasında çeşitli turistik aktivitelerin düzenlenmesi konusunda destekler sunulacak. sosyal faaliyetler geliştirilecek, deneyim paylaşımı amaçlı teknik geziler düzenlenecek. Tarihi alanların ziyareti, gastronomi, ekolojik turizm, kültürel mirasın promosyonu ve korunması için farklı başlıklarda turistik faaliyetler geliştirilecek. Şehirlerarasında bilgi değişimi ve sürekli işbirliği ilişkilerinin geliştirilmesine yardımcı olmak için ortak projeler üretilecek.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!