Gaziantep ihracatta yine 5'inci

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep ihracatta yine 5inci
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 12:31

Gaziantep ihracatta yine 5'inci

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan verilere göre, Gaziantep Mart ayında da en fazla ihracat yapan 5'inci il konumunu korudu.

İhracat verilerine ilişkin değerlendirme yapan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, oda olarak hedeflerinin Gaziantep’i 2020 yılında, ülke ekonomisinde ilk dört ilden biri olmasına öncülük etmek olduğunu söyledi. Hıdıroğlu, Gaziantep’in beşincilikte yerini koruyor olmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Gaziantep’in Mart ayında 1 milyar 614 milyon dolarlık ihracat ile bir önceki aya göre yüzde 16 artış kaydettiğini ifade eden Hıdıroğlu, “Bu başarıda emeği olan herkesi kutluyorum. Biliyoruz ki Gaziantep’in ihracat potansiyeli çok daha yüksek. Bu potansiyeli kullanmak, şehrimizi ve ülkemizi daha üst sıralara çıkarabilmek için yılmadan çalışmaya devam etmek zorundayız" dedi.

Gaziantep ihracatının Mart ayında 2016 yılının Mart ayına göre de yüzde 4 artış kaydettiğini belirten Hıdıroğlu, “2016 yılında ülke olarak atlattığımız badireler ve küresel ekonomideki gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda büyüme ve ihracat rakamlarındaki bu yükselen seyir iş dünyasının geleceğe dair daha umutlu olmasını sağlıyor. Bunun yanında ekonomi yönetiminin yapısal düzenlemeleri de inanıyorum ki önümüzdeki süreçte ekonomik göstergelerin daha olumlu olmasını sağlayacaktır" diye konuştu.

Gaziantep’in 149 milyon dolar ile Mart ayında en fazla ihracatı Irak’a gerçekleştirdiğini belirten Hıdıroğlu yeşil pasaport uygulaması ile güçlü pazarlarda varlığımızın artacağını vurgulayarak, "Gaziantepli ihracatçıların hiç durmadan çantaları elinde dünyanın dört bir yanında ürünlerini satmaya çalışıyor. Şuan en fazla ihracat yaptığımız ülke Irak. Bunu ABD, Suudi Arabistan ve Suriye takip ediyor. İhracatçıya yeşil pasaport uygulaması ile alım gücü yüksek pazarlarda varlığımızı daha çok hissettirebiliriz. Bu pazarlar için de katma değeri yüksek ürünlere yönelmeliyiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!