Gaziantep’e FIFA’dan El Taib müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep’e FIFA’dan El Taib müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2008 00:00

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, FIFA'nın, Gaziantepspor ile sözleşmesi devam ederken Suudi Arabistan'ın Al Hilal takımıyla sözleşme imzalayan Tarık Ettaib arasında yaşanan anlaşmazlığa ilişkin Gaziantepspor lehine karar verdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Kızıl, Gaziantepspor tesislerinde yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerle sohbeti sırasında, FIFA'nın verdiği kararla haklılıklarını onayladığını, bu karara sevindiklerini belirtti.

Gaziantepspor'un menfaatlerini korumanın ve savunmanın kendilerinin görevi olduğunu ifade eden Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tarık Ettaib sözleşmesinin sürmesine rağmen Gaziantepspor'dan ayrıldı. Kendisini defalarca Gaziantepspor'a dönmesi için uyardık. Dönmeyince yasal haklarımızı kullandık. FIFA, Tarık Ettaib'in Gaziantepspor'a 600 bin dolar ödemesine ve 4 ay futbol oynamaktan men edilmesine karar verdi.”

Kızıl, Tarık Ettaib ve avukatının Uluslararası Spor Mahkemesine (CAS) başvuruda bulunarak karara itiraz edebileceklerinin belirtilmesi üzerine, FIFA'nın verdiği kararların genellikle CAS tarafından da onaylandığını bildirdi.

ÖNEMLİ İKİ MAÇ

Kızıl, Turkcell Süper Lig'de hafta sonunda Antalyaspor ve sonrasında Konyaspor ile oynayacakları maçları kazanmaları halinde kendilerini kimsenin tutamayacağını vurguladı.

Haberin Devamı

Futbolcularına güvendiğini yineleyen Kızıl, şunları anlattı:

“Antalyaspor ve Konyaspor ile oynayacağımız maçlar bizim için çok önemli. Zor görünmesine karşılık Antalya'yı rahat geçebileceğimize inanıyorum. Bu maçtan galip ayrılır ve Konyaspor'u da sahamızda yenersek bizi kimse tutamaz. Ben sonra Trabzonspor'u da vururuz diye düşünüyorum, buna inanıyorum.”

Kızıl, spor yazarlarının televizyon programlarında Gaziantepspor için yaptıkları yorumları, Gaziantepspor'un doğru yolda ilerlediğini ortaya koyması bakımından önemsediklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!