Gaziantep dayanışması: Yanınızdayız

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep dayanışması: Yanınızdayız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 23:37

Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’nın da aralarında bulunduğu bir grup kadın, terör örgütü IŞİD’in canlı bombalı saldırısıyla 55 kişiyi katlettiği kına gecesi saldırısında yaralananları ziyaret etti, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

Vuslat Doğan Sabancı, avukat Kezban Hatemi, KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın, TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut, İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Ayşe Cevahir, Aşkın Asan, Sezer Komsuoğlu ile Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge ve eski AK Parti milletvekili Mehmet Emin Ekmen ‘teröre tepki’ ve destek’ amacıyla dün Gaziantep’e gitti.

Gaziantep dayanışması: Yanınızdayız

ŞEHİT AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ağırladığı heyet, havalimanında yetkililerce karşılandı. Heyet, ilk olarak Fırat Kalkanı operasyonunda şehit olan Uzman Çavuş Ercan Çelik’in cenazesinin havalimanından memleketi Düzce’ye gönderilmesinden önce acılı ailesine başsağlığı diledi. Heyet, daha sonra tarihi Hışva Han’a geçerek Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer ve Canan Candemir Çelik ile Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu’na taziye dileklerini iletti. Teröre tepki gösteren iş kadınları, kentte yaşayanlar adına Şahin’e taziyelerini iletip geçmiş olsun dileğinde bulundular.

Haberin Devamı

Şahin, teröre karşı farklı gruplardan aldıkları desteğin kendilerine güç verdiğini, demokrasi yolunda hep birlikte ilerleyeceklerini söyledi. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Boğaziçi Köprüsü’nde saldırıya uğrayan Hürriyet Foto Muhabiri Selçuk Şamiloğlu da, Vuslat Doğan Sabancı’nın isteğiyle o gece yaşananları anlattı.

Gaziantep dayanışması: Yanınızdayız


YARALILARI ZİYARET ETTİLER

İş kadınları daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte, canlı bomba saldırısında yaralananlardan bazılarını tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Bakan Kaya ve iş kadınları, yaralıları odalarında tek tek ziyaret ederek çiçek verdi ve acil şifa dileğinde bulundu. Heyet, daha sonra doktorlarla da görüşerek yaralıların sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı.

Haberin Devamı

Gaziantep dayanışması: Yanınızdayız

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan

20 Ağustos Cumartesi günü, Besna ve Nurettin Akdoğan çiftinin kına gecesine IŞİD’in düzenlediği saldırıda çoğu çocuk 55 kişi ölmüş, 93 kişi de yaralanmıştı. 40 kişinin tedavisi hâlâ sürüyor. 

Gaziantep dayanışması: Yanınızdayız

MİNİK DAMLA’YI SEVİNDİRDİLER

AİLE Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Yazarı Fatih Çekirge ve TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, IŞİD saldırısında yaralananları Gaziantep Ersin Arslan Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Bakan Kaya ve heyettekiler, yaralanan 5 yaşındaki Damla ve annesi Zehra Yıldırım’a oyuncak ve hediyeler verdi. Heyettekiler, diğer çocuklara da hediyeler verdi.

Haberin Devamı

Gaziantep dayanışması: Yanınızdayız

TERÖRE KARŞI DESTEK

HÜRRİYET Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, iş kadınları ve Hürriyet Yazarı Fatih Çekirge, tarihi Hışva Han’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüştü. Vuslat Doğan Sabancı ve beraberindeki kadınlar, terör saldırılarına karşı Gaziantep’in yanında oldukları mesajını verdiler. Gaziantep heyetinde, eski AK Parti milletvekili Mehmet Emin Ekmen de yer aldı. Heyettekiler, Bakan Kaya ve Başkan Şahin’e başsağlığı dileğinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!