Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin:

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin:
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 12:20

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN, BELEDİYE OLARAK KADINA EN ÇOK BÜTÇE AYIRAN VE DEĞER VEREN BELEDİYELERDEN BİRİSİ OLDUKLARINI SÖYLEDİ.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadına en çok bütçe ayıran ve değer veren belediyelerden biri olduklarını söyledi.
Kadın Merkezi (KAMER) Vakfı Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı ortaklığıyla yürütülen ’Kadın Hakları İnsan Hakkıdır’ konulu projenin kapanışı, bir toplantıyla gerçekleştirildi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı öncesinde, kadının ülkemizde ve Gaziantep’teki konumu hakkında bilgi veren Şahin, son yıllarda kadın haklarında gözle görülür bir iyileşmenin olduğunu ifade etti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak kadına yönelik projeler ve çalışmalar yaptıklarını, en çok bütçe ayıran belediyelerden birisi olduklarını aktaran Şahin, belediye bünyesinde de 5 daire başkanlığını kadınların üstlendiğini belirtti.
Kadın haklarının elde edilmesinin öyle kolay bir durum olmadığını, bunun güç ve işbirliği ile yapılacağını dikkat çeken Başkan Şahin, kendisinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde de kadına yönelik birçok projeler ve çalışmalar yapıldığını kaydetti. Bu tür çalışmaların uzun soluklu bir çalışma olduğunu dikkat çeken Şahin, “Bu çalışmalar öyle bir iki kurumun çalışmasıyla olacak şey değil. Tüm toplumun ve STK’ların destekleri ile sonucu gidilmeli. İnsana bakış açısının önemli olduğu bir toplumda aile yapısı da çok önemli. Onun için kadına bakış açısı da ailede başlar. Aile içinde kazanılan bakış açısı çok önemli. Kadının güçlenmesi aileyi zayıflatmaz” diye konuştu.
Programa İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ayşen Ufuk Sezgin de, kadının dünya ve Türkiye’de genel konumunu bir sunum ile anlattı. Kadının kıllık kıyafeti, mirası paylaşımı ve toplumsal haklarına erkeklerin çok müdahil olduğunu vurgulayan Sezgin, bu durumun değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Erken yaşta evlilik, zorla evlilik, seyahat özgürlüğü, kadın ticaretinin yapılması, aile içi şiddet gibi konulardan örnekler veren Sezgin, 26 ilde yapılan araştırmalar sonucunda birçok verilere ulaştıklarını söyledi. Bunların en dikkat çekenin 12 yaş altında 19 tane kızın evlendirilmesi olduğunu belirten Sezgin, kadına bakış açısının henüz tam olarak iyileşmediğini kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Esra Belge ise belediye olarak kadına yönelik proje ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Belge, 1 Şubat 2014 tarihinde başladıkları proje çalışmasında 20 binin üzerinde kadına ve birçok verilere ulaşıldığını kaydetti.
Programa Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, KAMER Vakfı Gaziantep Şube Temsilcisi Aynur Yıldıran, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden yetkililer ve kadınlar katıldı.
Program sonrası Başkan Şahin, katkılarından dolayı Prof. Dr. Sezgin’e çiçek takdim etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!